Au trecut 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Acest eveniment a fost marcat prin organizarea unei expoziții cu tematică militară. Acest eveniment a fost găzduit de către Muzeul Județean Buzău.

La baza acestei expoziții a stat o colaborare de succes între Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Muzeul Jandarmeriei Române, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Complexul Muzeal Arad, Muzeul Militar Național ,,Regele Ferdinand I’’, Asociația RoMilitaria, Consiliul Județean Buzău, Muzeul Județean Buzău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău.Scopul Expoziției a fost de a aduce în vizorul publiclui istoria jandermeriei.

Piese de patrimoniu și obiecte cu valoare istorică, distincții militare, brevete, documente, fotografii, periodice de specialitate, elemente uniformologice și de echipament care provin din patrimoniul MNIR, Muzeului Jandarmeriei Române și al Asociației RoMilitaria, alături de numeroase replici de uniforme realizate în cadrul proiectului ,,Neamurile trăiesc și devin eterne prin păstrarea memoriei eroilor lor – Nicolae Iorga – In memoriam eroilor jandarmi 1918-2018” vor putea fi admirate în cadrul acestei expoziții.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *