În ultima perioadă, în mass-media circulă foarte multe știri și imagini cu „bombardierii” rebeli care aruncă cuvinte jignitoare și amenință pe toată lumea. Poliția s-a autosesizat de fiecare dată și a rezolvat cazurile, cum au considerat că e mai bine. Presa internațională a scris de amenzile de aproximativ 78 de milioane de euro date în mai puțin de o lună, pentru încălcarea măsurilor de izolare din cauza epidemiei de coronavirus, iar „gurile rele” spun că de foarte multe ori oamenii legii au făcut abuz. Multe persoane sunt practic revoltate de „corecțiile” fizice aplicate scandalagiilor, în principal de etnie romă, dar mai este o tabără formată din cei care aplaudă acțiunile polițiștilor și ale jandarmilor. Eu voi încerca să fiu neutru și să analizez puțin, ce se întâmplă cu adevărat.

De ce s-a ajuns la atâta tupeu din partea romilor?


Probabil că ați văzut și dumneavoastră filmulețul din satul buzoian Cândești, în care mai mulți scandalagii înjură și amenință oamenii legii, iar unul dintre ei chiar a amintit de niște afaceri mai vechi cu unul dintre polițiști, semne că părtașii scandalului se cunoșteau deja.

De foarte mulți ani tot circulă dovezi cu interlopi și persoane dubioase, extrem de apropiate de angajați ai M.A.I. și nu de puține ori chiar s-a ajuns la arestarea lor, când de fapt ei trebuiau să aresteze. Apropierea aceasta nefirească, șpăgile uriașe date pentru „închiderea ochilor” și afacerile făcute împreună, au dus bineînțeles la creșterea infracționalității, la creșterea tupeului și de multe ori la pătarea imaginii Poliției și a altor instituții.

Eu nu vreau să generalizez, fiindcă fiecare pădure are uscăciunile ei, dar datorită chestiilor amintite mai sus, foarte mulți agenți corecți și profesioniști au avut de suferit și de multe ori au fost „băgați în aceeași oală” cu ai lor colegi „mânjiți”.


Apariția coronavirusului pe teritoriul României, a dus la aplicarea unor ordonanțe militare, prin care s-au impus mai multe restricții destul de severe, dar foarte necesare pentru a împiedica răspândirea cazurilor de infectare cu Covid – 19. Fiindcă „șmecherilor” le-a stat bine mereu să fie în afara legii, ei nu s-au supus, ca orice om normal, iar de aici au apărut problemele. Scandaluri, înregistrari live cu injurii și instigare la violență, bătăi, rasism și multe alte chestii care au provocat indignarea tuturor. Din fericire, reacția oamenilor legii nu a întârziat să apară, dar de aici ne vom pune intrebarea: Au procedat aceștia corect de fiecare dată?

Acum câteva zile, mai mulți poliţişti erau filmaţi cum bat romi din Giurgiu aflaţi deja la pământ. Incidentul a pornit de la un grup de bărbați care a fost surprins făcând grătar în fața curții catalogat de multi drept o răzbunare a forțelor de ordine.
Poliţiştii care au participat la intervenție sunt anchetați acum de procurori, iar petrecăreții au fost amendați cu o sumă totală de 13.000 de lei.

Tot în acest județ, polițistii au fost nevoiți să împuște în picior un om violent care făcea scandal în plină stradă și care îi amenința pe oamenii legii cu un cuțit.
La aceste incidente adăugăm scandalul din cartierul bucureștean Rahova, bătaia generală de la Săcele, Brașov, toate filmate și puse pe Facebook, unde au stârnit un val de reacții. În toate cazurile s-au făcut arestări, s-au dat amenzi record, dar foarte multe persoane acuză reacția forțelor de ordine. De la o intervenție la alta, organele abilitate s-au comportat diferit, dar un lucru e cert: persoanele implicate au încălcat în primul rând ordonanțele militare.

https://youtu.be/eiSFTlCdDzE

Îmi pare rău să o spun și nu vreau să aud scuze copilărești, dar au greșit enorm de mult și cei care trebuiau să fie un exemplu pentru noi și să ne apere. Din cauza celor aflați la conducere și a legilor aberante s-a permis încadrarea în toate sistemele a unor persoane care nu aveau ce să caute acolo. Multi sunt foarte slab pregatiți, nu au înclinație spre meseria care o execută și mai grav, nu au nici echipamentele necesare, iar aici au de pierdut și cei care vor sa facă treabă (despre echipament vorbim puțin mai jos). Trecând peste toate probleme enumerate, nu venea polițistul ăla să se ia de tine dacă respectai legea și nu îți dădea nimeni amenzi sau bătaie dacă te comportai ca un om civilizat. Eu nu am avut niciodată probleme și n-am pățit nimic, în toată perioada asta nenorocită.


Dacă polițiștii ăia au fost acuzați de rasism și răzbunare, noi cum ar trebui să reacționăm la videoclipurile postate de minorități în care ne sunt adresate cuvinte jignitoare, suntem amenințați și multe altele?

Dacă un român a ajuns să se teamă în România este grav. Dacă minoritatea a ajuns majoritate și are pretenții și mai mari ca noi este și mai problematic. Eu cred că nu ar trebui să mai analizăm unele cazuri mai mult decât trebuie, ci sa plătească cine greșește!

Vrem o țară ca afară, dar nu prea avem cu ce!


Mai bine de jumătate dintre poliţişti folosesc pistoalele Carpați care sunt din anii ’70. Agenţii spun că vechile arme, fie se blochează atunci când trebuie folosite, fie se pot descărca accidental. Lumea compară ce este aici cu ce este în America, dar flăcăii ăia oare tot cu fiare vechi trag? Băieții ăia sunt echipați din cap până în picioare cu echipament de ultimă generație și pe lângă asta se antrenează, iar uzul de armă parcă nu e de pe vremea comuniștilor, de fapt la ei nici nu a fost comunismul. În România, se fac câteva ședințe de tragere pe an, iar pregătirea există cu adevărat doar la cei care poartă măști și nu au burtă.

„Mascații”, cum le spune toată lumea, intervin numai în situații deosebite și nu sunt nici prea mulți la număr, dar cu restul cum facem? Sunt sigur că putem să urmărim cu un Logan sau cu un Polo, niște băieți răi la volanul unui BMW seria 5 și să nu mai zic alte mărci, că deja mă duc departe.
Mă uit pe calendar și văd anul 2020; oare la noi când vor intra vestele alea antiglonț? Cred că intră odată cu pistoalele Taser, sau cu cele Glock, promise de prin 2016.


Se mai aude prin târg că oamenilor le place cum intervin băieții ăia musculoși și tatuați, dar acum le plângem de milă la niște scandalagii, cică au fost abuzați….și era să uit, prin M.A.I. nu prea ai voie cu tatuaje la vedere, deci nu vă mai faceți filme.

Așa că fiți voi niște cetățeni model și respectați legea și oamenii din jur. Nu prea avem nici cu cine, nu prea avem nici cu ce și le mai facem și munca grea celor care sunt dedicați și profesioniști. Nu ne mai rămâne decât să sperăm!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *