O cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant, folosit ca solvent în industria lacurilor și vopsitorie și cunoscut sub numele White Spirit, s-a răsturnat marți, 22 septembrie, în jurul orei 4:00, la ieșirea din municipiul Buzău, în apropiere de Hanul lui Țintă, la intersecția DN 1 B cu DN2/E85.

Cisterna răsturnată pe DN 2, la ieşirea din municipiul Buzău, era condusă de o femeie de 46 de ani. Șoferița a pierdut controlul volanului în intersecţia cu sensul giratoriu, informează reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

În mașină se mai afla și soțul femeii, ca șofer de schimb. Nimeni nu a fost rănit. Traficul este în continuare blocat. ”Poliţiştii rutieri acţionează şi la acest moment pentru fluidizare. Recomandăm tuturor şoferilor să circule cu prudenţă şi cu viteza adaptată condiţiilor de trafic”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane Marie Vrapciu.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că cisterna a pătruns într-un sens giratoriu şi s-a răsturnat: “Nu au rezultat persoane rănite, însă sunt scurgeri pe carosabil, fiind risc ridicat de explozie”. Inițial, șoferul a fost rămas blocat în mașină, însă apoi, atât el, cât și o persoană care-l însoțea, au fost scoși de oamenii veniți la locul accidentului, fără a fi răniți.

Traficul rutier a fost întrerupt pentru a permite intervenţia echipajelor specializate.

La fața locului sunt cinci echipaje de salvatori, care au acționat pentru izolarea zonei, protecția și limitarea scurgerilor de substanțe, respectiv reducerea riscurilor existente. A existat pericol de explozie și de intoxicare, substanța se evaporă. Se va încerca transvazarea substanței într-o altă cisternă.

George Crețu, ISU Buzău

La ora 8.00, intervenția era încă în desfășurare.

Circulaţia spre și dinspre Ploiești se desfăşoară dirijat, pe rute ocolitoare (Popasul Merei – Stâlpu – Costești). O altă rută ocolitoare este Popasul Merei, prin Merei – Drumul Vinului – Zorești – Vernești – DN10. Spre și dinspre București se circulă pe Șoseaua Spătarului.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *