Curtea Constituțională a luat în discuție sesizarea Avocatului Poporului împotriva Ordonanței de Urgență 34/2020, prin care au fost mărite amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor militare. Curtea a decis, ieri, că amenzile aplicate sunt neconstituționale. De fapt, nu vom scăpa de amenzi. Acestea vor reveni la valoarea inițială de 5.000 de lei.

Mi se pare o decizie anti-constituțională, împotriva ordinii de drept dată în favoarea celor care nu au respectat regulie, dată în disprețul milioanelor care au respectat regulile și au contribuit la menținerea în limite rezonabile a răspândirii coronavirusului

Ludovic Orban

Premierul a precizat că polițiștii vor continua să dea amenzi pentru încălcarea ordonanțelor militare. Dacă până acum puteam plăti până la 20.000 de lei amendă, în urma deciziei CCR, valoarea s-a redus la maximum 5.000 de lei.

„Noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie a CCR nu înseamnă că nu se mai dau amenzi, numai că se dau amenzile la nivelul anterior Ordonanței de Urgență. Dacă a fost declarat neconstituțional un articol, declararea ca neconstituțional poate să fie interpretată ca o revenire la vechile amenzi. Când vom avea și motivarea vom înțelege cu adevărat care sunt toate consecințele legale”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa video Digi 24

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *