Infractorii periculoși ies din închisorile din România, chiar și atunci când au comis fapte grave. Aproape 700 de persoane au fost liberate condiţionat în primele şase luni ale anului, mai mult de o treime fiind condamnate pentru omor, iar peste 100 pentru viol, relevă date publicate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Trei dintre persoanele puse în libertate aveau condamnări pe viaţă, conform News.ro.

Potrivit ANP, 273 dintre acestea au fost condamnate pentru omor, 34 fiind cazuri de omor deosebit de grav. Dintre cei puşi în libertate, 114 se aflau în închisoare pentru viol.

Anul trecut, 1,841 de condamnaţi pentru omor au fost eliberaţi condiţionat, 4 fiind condamnaţi pe viaţă.

Printre condamnații pe viață eliberați se află și renumitul Marius Csampar.

Marius Csampar, unul dintre cei mai cunoscuţi criminali ai României, a fost eliberat în luna mai, anul acesta. Tribunalul Mehedinţi l-a eliberat condiţionat şi i-a desfiinţat condamnarea pe viaţă.

El a fost condamnat la 99 de ani de închisoare pentru comiterea a șase crime. După 22 de ani, el a fost eliberat. Iniţial, Judecătoria Drobeta Turnu Severin i-a respins lui Csampar cererea, însă el şi-a câştigat libertatea în a doua instanţă.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *