Polițiștii buzoieni la datorie pentru siguranța comunității/ Acțiune de amploare pe raza judetului Buzău, peste 200 de polițiști din toate domeniile de competență  au acționat în dispozitive în teren.

În data de 13 aprilie a.c. peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Judetean Buzău, cu sprijinul efectivelor Inspectoratului General al Poliției Române au desfășurat acțiuni de amploare atât pe raza municipiului reședință, cât și pe raza comunelor Verneşti, Berca, Vipereşti, Cislău, Calvini și Cătina.

Polițiștii au verificat modul de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă și au  acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităţilor pe toate palierele, fiind angrenaţi în activități polițiști din toate domeniile de competență.

Au fost constituite dispozitive de ordine și  siguranță publică,   pentru verificarea   respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare, dar și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în general.

În intervalul de referință 147 dintre persoanele aflate in izolare la domiciliu în zona vizată de controale au fost verificate de polițiști.

Totodată, au fost oprite in trafic pentru control peste 900 de autovehicule și au fost verificate aproximativ 1500 de persoane cu privire la respectarea interdicției de deplasare, după cum este prevăzut în ordonanţele militare.

De asemenea, polițiștii de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, context în care au efectuat controale la 54 de  operatori economici si au aplicat 17 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990. Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 1500 lei (măști, alcool sanitar, dezinfectant).

În total au fost aplicate 119 sancţiuni contravenționale, dintre care 81 pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 296.000 lei.

De asemenea, polițiștii au  pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară în cadrul a două dosare ce privesc persoane bănuite de săvârșirea unor fapte penale, cercetările urmând a fi continuate de polițiști în vederea clarificării întregii activități infracționale a bănuiţilor.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza județului Buzău, echipajele de polițiști  acționând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID19, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *