UPDATE 10.50.Prezența în primul tur al alegerilor prezidențiale  este de 10,43%, mai exact 1.913.810 de persoane la nivel național, iar la nivel județean este de 11,53%, adică 44.066 de votanți, potrivit Biroului Electoral Central.

UPDATE 10.10. „Am votat pentru schimbare, pentru o Românie care începe să facă schimbările de acum. Am votat la finalul unui proces în care, zic eu, românii au înţeles care e miza acestor alegeri”, a declarat Dan Barna, după vot.

UPDATE 10.00. Kelemen Hunor a votat şi a transmis un îndemn către alegători să îşi exprime opţiunea electorală. „

„Spun să mergeţi la vot şi să alegeţi cea mai bună soluţie pentru România” – a transmis el.

UPDATE 9.45. Rareș Bogdan a votat la liceul „Jean Monnet” din Capitală.

Astăzi, sunt absolut convins că numărul celor care vor vota va fi unul extrem de mare, oamenii vor normalitate, vor să fie respecteți, iar cei din străinătate, frații noștri din diaspora ne-au dovedit, și ieri și alaltăieri, că dorința lor de a consolida democrația românească, dorința lor de a participa la ceea ce înseamnă proces electoral, și la buna guvernare a acestei țări este extrem de mare,” a declarat Rareș Bogdan.

UPDATE 9.11. Klaus Iohannis a votat la Liceul Jean Monnet.

„Azi e ziua în care românii decid ce viitor va avea România în următorul an. Ziua votului e cea mai importantă pentru românii care vor să participe la procesul democratic. Dragi români, vă aştept la vot!”, a declarat Klaus Iohannis.

UPDATE 9.00. Prezența în primul tur al alegerilor prezidențiale la ora 09.00 este de 3,51%, potrivit Biroului Electoral Central.

Cei mai mulți votanți s-au înregistrat în București- 59.675, Constanța – 28.915, Prahova – 24.836, Iași- 24.432 și Dolj – 21.962, în timp ce județele Covasna, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Harghita și Satu Mare înregistrează un număr redus de votanți.

Procentual, ca și prezență, județul aflat în top este Ilfovul, cu 5,18 %, în timp ce la coada clasamentului se află județul Covasna, cu o prezență de 2,19 %.

Prezența la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, de la ora 09,00, era de 3,36%.

UPDATE. 8.55. Ministerul de Interne a prezentat atribuțiile și obligațiile președinților de secții, care se întind și în afara localului de votare, precum și pe străzile de lângă secție, până la o distanță de 500 de metri.

UPDATE 8.35. Marcel Ciolacu a votat, la o secție amenajată în Buzău, cu speranța „unei Românii mult mai bune, mult mai liniștite”. Întrebat despre prezența de vot la urne, Ciolacu a afirmat că trebuie să depășească 50%, în așa fel încât eventualii candidați clasați în turul al doilea să fie cât mai reprezentantivi.

UPDATE 8.12. Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, a declarat că votul a început la ora 7 dimineața fără incidente deosebite, peste 30.000 de angajați fiind mobilizați ca votul să se desfășoare normal. Peste 500 de tineri au împlinit, duminică, 18 ani și pot vota pentru prima oară.

UPDATE 8.11. „Am votat pentru o Românie a drepturilor garantate, o Românie sigură și demnă în care românii să nu se teamă că nu au ce pune pe masă”, a declarat Viorica Dăncilă.

UPDATE 8.10. A fost interzisă filmarea de către presă în incinta Liceului Jean Monnet din Bucureşti. Situaţia a fost deblocată după intervenţia şefului AEP, care a declarat că preşedintele de secţie riscă sancţiune contravenţională.

UPDATE 8.10. Premierul Ludovic Orban a declarat că a votat pentru o Românie respectată, în care fiecare cetăţean o are o sansă de a reuşi în viaţă.

UPDATE 8.00. Peste 1,4% dintre alegători au fost la vot.

UPDATE 7.40. 1% dintre alegători s-au prezentat la vot în primele 40 de minute.

UPDATE 7.10. Un număr de 74.371 de persoane au votat în România în primele 10 minute de la deschiderea urnelor.

UPDATE 7.05. Au votat deja ministrul Educaţiei Monica Anisie şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Gabriela Firea a votat la Colegiul Tehnic Mecanic „Grivița. La ieșirea din instituție, primarul general a declarat că a ales cu gândul la un președinte care va pune capăt măsurilor de austeritate.

UPDATE 7.01. Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Marcel Vela, a fost primul alegător care a votat, duminică, la secția de votare de la Liceul „Jean Monnet” din Capitală, el precizând că votul este o datorie morală pe care o au românii, din respect pentru cei care au murit acum 30 de ani pentru acest drept.

sursa DIGI 24
RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *