În ziua de 15 iulie a.c., polițiștii împreună cu jandarmi, cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, polițiști locali, precum și reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănatate Publică, Registrului Auto Român, Protecţia Consumatorului și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat efectuarea de verificări în zonele aglomerate.

          Au fost efectuate acţiuni specifice de control în trafic, în scopul prevenirii si combaterii oricăror abateri de la respectarea normelor legale privind siguranța si legalitatea acestor tipuri de transport, având în vedere și prevenirea răspândirii virusului COVID-19, context în care au fost verificate peste 40 de mijloace de transport public.

De asemenea, în intervalul orar 14.00-20.00, efectivele angrenate în acțiuni s-au deplasat din nou în zona marilor centre comerciale pentru verificarea modului de respectare a prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, ocazie cu care s-a avut în vedere portul măștilor sanitare de protecție în locațiile agenților economici care prestează activități comerciale.

Pe timpul acțiunii au fost verificate peste 70 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. În cazul uneia dintre societăţile verificate s-a constatat faptul că nu a luat măsuri legale pentru efectuarea triajului la intrarea în unitatea comercială, sens în care societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în sumă de 5.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În cadrul activităților de verificare și control au fost legitimate peste 150 de persoane, 13 dintre acestea au fost sancţionate contreavenţional pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Alte 7 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Acțiunile au avut ca scop verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de alertă, precum și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților pe toate palierele, fiind angrenați polițiști din toate domeniile de competență.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe sine, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *