Imediat ce Lucian Romașcanu a ajuns senator PSD și apoi ministru al Culturii, soția sa a devenit foarte competentă în multe domenii: de la consiliere parlamentară la cea militară, executivă, în comunicații și porturi maritime ale Dunării. Pe bani publici, informează newsweek.ro .

FOTO: newsweek.ro

În declarația de avere depusă în decembrie 2016, senatorul Lucian Romașcanu a menționat că soția sa era consilier parlamentar și director de evenimente la Secoma SRL, firma deținută de soțul său.

În declarația de avere din 2018 (după ce, în declarațiile anterioare, singura schimbare fusese dispariția postului de director de evenimente la Secoma SRL), Gabriela Otilia Romașcanu apare ca fiind nu doar consilier parlamentar, ci și consilier principal la Ministerul Apărării și consilier superior la Secretariatul General al Guvernului. În paralel, soțul era și ministru al Culturii, nu doar simplu senator.

Conform declarației de avere din 2019, doamna Romașcanu și-a adăugat alte poziții în portofoliu, tot la stat: a devenit membră a Consiliului de Administrație al Teletrans și membră în Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Administrarea Porturilor Dunării Maritime SA. E adevărat, a pierdut postul de consilier principal de la MApN, dar îl avea încă pe cel de la SGG.

Potrivit declarației depuse anul acesta, doamna Romașcanu a rămas doar consilier parlamentar. Dar a și născut între timp al doilea copil al familiei, ceea ce ar explica de ce nu a mai colecționat și alte posturi la stat.

Pe scurt: consilier parlamentar, consilier la Ministerul Apărării, la Secretariatul General al Guvernului, membru în CA al Teletrans și al Companiei Naționale Administrarea Porturilor Dunării Maritime SA în numai doi ani, informează newsweek.ro .

Cum de este atât de competentă soția senatorului PSD Lucian Romașcanu, fost ministru al Culturii? Și are legătură obținerea acestor posturi cu ascensiunea soțului în PSD?

A răspuns pentru Newsweek România chiar Lucian Romașcanu: „Deocamdată este în concediu de maternitate. Din ce știu eu, a ajuns (consilier parlamentar – n.r.) în urma unui concurs la Biroul Permanent de la Camera Deputaților. Eu sunt doar soțul. Este decizia dumneaei de a vă răspunde. Știu că a fost membră în consiliile de administrație. Lucra la Guvern pe vremea aia. Era la cabinetul vicepremierului Ciolacu.

Sursă: newsweek.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *