Conform datelor de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) , în data de 1 aprilie 2020, 155.675 de români au rămas fără loc de muncă, contractele lor fiind încetate. De asemenea, aproximativ 800.000 au fost trimiși în șomaj tehnic. Cifrele prezentate înregistrează o creștere alarmantă, în doar câteva zile numărul celor care au fost concediați a crescut cu peste 40.000.

Mai jos, se prezintă în detaliu datele cu privire la situația contractelor de muncă suspendate (șomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecția Muncii:

Contracte individuale de muncă suspendate795.291 din care:         
207.688 – Industria prelucătoare
       
156.361 –  Comert cu ridicata și cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor 
       
110.667 – Hoteluri și restaurante
Contracte individuale de muncă încetate155.675 din care:       
30.873 – Comerț cu ridicata și amănutul; repararea autovehiculelor și motocicletelor         
27.174 – Industria prelucrătoare
        
19.254 – Construcții

Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.  

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, se vor adresa Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *