Casa Regală anunță că va pune gratuit la dispoziția Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență 53 spații individuale de cazare în unitățile hoteliere și vilele de pe Domeniul Regal Peleș, pentru persoanele care vor fi nevoite să stea în carantină din cauza epidemiei de coronavirus.
Gigi Becali a donat până astăzi 150.000 de euro. Imediat ce a inceput pandemia de coronavirus a primit o lista cu materialele necesare medicilor de la Spitalul Matei Balș care erau disperati, nu aveau nici măcar măști de protecție si halate. Gigi Becali a acceptat pe loc să facă donațiile. Echipa sa a cumparat până acum doua camioane cu materiale.


Respect Oamenilor –  Stefan Mandachi oferă gratuit Holelul Mandachi și o masă caldă pentru cadre militare, voluntari în spitale, polițiști, jandarmi și alte persoane care interacționează cu cetățeni contaminați cu coronavirus și nu vor să-și infecteze familiile. De asemenea pune la dispoziție un spațiu de 1.500 mp tuturor antreprenorilor care vor să confecționeze măști de protecție sau cusături/textile pe care să le livreze gratuit spitalelor
Respect Oamenilor – Simona Halep a donat bani pentru cumpărarea de echipamente medicale destinate combaterii coronaviruslui. „Încurajez pe toţi cei care pot să sprijine să contribuie şi ei la eforturile comune de combatere a acestui virus. Între timp, să avem cu toţii grijă de noi, să fim responsabili şi pozitivi! Să ne ajute Dumnezeu!,” este mesajul Simonei Halep.


Peste 200 de studenți la Medicină s-au oferit voluntari pentru a lupta împotriva coronavirusului.


Medicul Adina Alberts a anunțat, printr-o postare în social media, că va pune la dispoziția tuturor românilor clinica sa. Se va asigura că toți vor primi tratamentul necesar, total gratuit, pentru a învinge cumplitul virus.
Bogdan Micu din Brașov a cumpărat măști de 10.000 € și le-a distribuit unde a fost nevoie.


Romgaz donează 1.250.000 lei ce va permite distribuirea în întreaga țară a unui număr de 1.000.000 de măşti de protecție.


Respect Oamenilor – OMV Petrom susţine intervenţia Crucii Roşii Române în pandemia COVID-19 cu o donaţie de 1 milion de euro. Fondurile vor fi folosite pentru achiziţia de echipamente de testare.


Banca Transilvania ofera 300.000 euro pentru achiziția de aparate de ventilație și echipamente de protecție ce vor ajunge la spitalele din prima linie.


PROFI donează 1.000.000 lei pentru dotarea secțiilor ATI.
Mastercard sprijina achiziționarea de echipamente speciale pentru prevenție și tratare, prin donația a 100.000 de euro.


Fundația Globalworth donează 200.000 de euro pentru lupta împtriva Covid 19.


Avon Romania donează 1,7 tone de produse de igienă (săpunuri lichide și geluri de duș cu formulă identică) pentru centrele de carantină din București. Compania contribuie și cu o donație în bani pentru achiziția testelor de confirmare a virusului COVID-19, care vor merge către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sf Parascheva Iași.


Electrica Furnizare contribue cu aproximativ 433.000 lei pentru achiziția de măști sanitare de unică folosință.


Respect Oamenilor –  Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) donează suma de 100.000 RON pentru achiziția de materiale dezinfectante, sanitare și de igienă.


Antibiotice Iași va face donații pentru șapte spitale ieșene. Este vorba de un ajutor financiar de 300.000 de lei și medicamente puse la dispoziție în funcție de necesitățile fiecărui spital.

Compania Cotnari a donat 50.000 de lei Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie.
Comunitatea Declic a anunţat că donează suma de 38.175 de euro (184.729 lei) pentru cumpărarea de echipamente de protecţie pentru personalul medical, aparate de ventilaţie şi măşti de oxigen, în contextul pandemiei de coronavirus.
Fundația CON-A a anunțat că va cumpăra o linie de analize pentru virusul SARS-CoV-2 și să o doneze Spitalului Județean Sibiu.
Grupul TeraPlast donează 85.000 de lei spitalelor din Bistrița și Băicoi.
Compania Continental Sibiu donează 20.000 de euro care vor fi folosiți pentru achiziționarea a 4 containere de triaj epidemiologic, necesare Spitalului Județean Sibiu în lupta cu COVID-19.
Transavia anunță că va achiziționa în regim de urgență aparatura necesară pentru testele de coronavirus și alte echipamente auxiliare pentru a ajuta Spitalul Județean Alba.
Compania SmartBill a donat încă 35 de mii de euro, iar compania IT Perspective a sponsorizat achiziția de consumabile și echipament medical în valoare de 132.923lei.
Mrini Eye Hospital pune la dispoziţia Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa o clinică mobilă. Aceasta va fi plasată în curtea Spitalului de Boli Infecţioase, pentru a ajuta la trierea pacienţilor şi depistarea rapidă a persoanelor infectate.
Aegon România achiziționează două izolete pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.
Grupul Agricola anunță că plafonează prețurile produselor și că s-a oferit să finanțeze achiziția de materiale specifice de protecție și realizarea unui laborator performant de analize pentru Spitale.
Casa Share din Iași donează 55.000$ pentru aparatul de testare și teste; 8200€ și 900 de măști speciale pentru medici și asistente ajunse deja la Spitalul de Boli Infecțioase.
Biserica vine în ajutor cu spații pentru carantină.
Asociația Zi de Bine a donat către spitalul din Brașov.
Asociația Europeană a Drepturilor Omului și Protecției Sociale,  Direcția Generală de Asistență Socială Persoane cu Dizabilități,  Copii și Adopții. A donat către persoanele defavorizate,  alimente și produse igienico sanitare. 
Respect Oamenilor –  Aqua Carpatica asigură necesarul de apă pentru spitalele de boli infecțioase din toată țara (București, Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova, Constanța și Iași), dar și pentru secția de oncopediatrie a spitalului Marie Curie din București. Donează 50.000 de măști de protecție, 50.000 de mănuși și 50.000 de botoși pentru personalul medical.
Fundația H&M donează 500.000 de dolari Fondului de solidaritate pentru răspunsul la COVID-19 pentru Organizația Mondială a Sănătății, lansat vineri de Fundația Națiunilor Unite.

O sută de mii de recoltoare necesare în testarea coronavirusului, donate de Kaufland România şi Lidl România.

Restaurant Casa Brasoveana sprijină medicii din prima linie de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, care vor oferi ajutor persoanelor diagnosticate cu COVID-19. De luni vor pregăti zilnic 64 de meniuri GRATUITE pentru acești medici.

În Brașov firma de transport M&M a oferit voluntar mașinile și angajații pentru transport materiale medicale, medici, alimente.

În Sibiu Gamma Construct, Magnolia Residence, Bilstein, Tehnolemn, Compa SA au donat sume importante pentru a sprijini spitalul județean Sibiu. Fundația Comunitară Sibiu este nucleul care strânge în jur oamenii frumoși ai orașului.

Asociația “Dăruiește Aripi” din Constanța care a achiziționat pentru spitalul de boli infecțioase din Constanța necesarul de echipamente pentru medici, dar și pentru pacienti.
Universitatea Suceava donează spitalului un întreg laborator de testare.

Firma Polisea din Craiova oferă sprijin financiar pentru achiziția de filtre pentru aparatura de ventilație medicală sau alte consumabile, inclusiv mijloace pentru protecția personalului din secțiile de terapie intensivă, prin virarea sumei corespunzătoare în contul Asociației „Medici pentru viața copiilor” reprezentată de Dl. Doctor Eleodor Daniel Cârstoiu.

Velvet Queen Atelier din Botoșani sprijină p personalul Spitalului Județean printr-o donație de măști confecționate din bumbac 100%, care pot fi reutilizate prin sterilizare.
Deputatul liberal Mihai Culeafă va dona indemnizația parlamentară în valoare de 11.000 de lei către Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, într-o încercare de a sprijini eforturile unității medicale în lupta cu COVID-19.
Muncitorii de la Edith Val, un atelier de design vestimentar din Iaşi, realizează gratuit măşti pentru medicii români, scrie citybreak.club
Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului, prin cele patru cantine sociale pe care le are va oferi în mod gratuit, la cerere, hrană la domiciliu pentru persoanele vârstince și bolnave, aflate în autoizolare. De asemenea, Arhiepiscopia va pune la dispoziție autorităților publice, pentru cazarea persoanelor în carantină, Centrul Misionar Social ”Ioan Bunea” din Sângeorz Băi, cu o capacitate de 70 de locuri, iar la nevoie spațiile de cazare de la Mânăstirea Parva (Jud. Bistrița-Năsăud) – 200 de locuri și Mănăstirea Piatra Craiului (Jud. Cluj) – 70 de locuri.
Merci Charity Boutique, atelierul și Zâna Merciluță, la cererea Institutul Oncologic București, va funcționa doar pentru a produce măști pentru spital (copii și adulți), oferite gratuit .

Sursă: antena24.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *