Pompieri din trei subunități ale I.S.U. Buzău au fost mobilizați în cursul zile de 04.07.2020, să intervină pentru evacuarea apei din gospodării aflate pe raza localităților Măgura și Pârscov, ca urmare a precipitațiilor înregistrate pe timpul codurilor meteorologice portocaliu și roșu ce specificau precipitații abundente, căderi de grindină și vijelii.

Având în vedere și codul roșu de fenomene hidrologice periculoase emis pentru râul Buzău, în aval localității Nehoiu, prin Centrul Operațional Județean, s-au dispus următoarele măsuri:

  • Ridicarea capacității operaționale la nivelul structurilor de intervenție ale inspectoratului;
  • Informarea președinților Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din localitățile vizate;
  • Informarea membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Primul dintre apelurile de urgență, ce semnalau gospodării inundate pe raza localității Măgura, a fost înregistrat la ora 15:03 urmând, la scurt timp, anunțarea altor situații similare pe raza localității Pârscov.

Peste douăzeci de pompieri, având în dotare unsprezece motopompe, personal din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău și din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău au intervenit până la miezul nopții pentru înlăturarea efectelor negative produse de aceste fenomene, în total fiind afectate douăzeci și cinci de gospodării, în patru dintre acestea fiind inundate și beciurile.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *