Acţiuni organizate de polițiști pentru verificarea transportatorilor de material lemnos

          În perioada 07-09 aprilie a.c., polițiști din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu personal silvic din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Buzău, au  efectuat controale pe linia legalităţii transporturilor de materiale lemnoase pe raza județului Buzău.

          Echipajele de poliţie au acţionat, în principal, în punctele obligatorii de trecere pe DN2E85, DN2B, DN10, DJ203K, DJ203L şi au controlat peste 60 de autovehicule încărcate cu lemne.

          Un șofer de 22 de ani din Grebănu, care transporta cherestea rășinoase, a fost oprit de echipajele de poliție la intrare în municipiul Râmnicu Sărat. Întrucât în urma verificărilor s-a constatat că șoferul nu deținea aviz de însoțire a materialului lemnos, acesta a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

          În localitatea Ulmeni, șoferul angajat al unui operator economic de profil a fost oprit în trafic în timp ce transporta lemn de foc de esență fag. Pentru că nici în acest caz șoferul buzoian, în vârstă de 32 de ani, nu a putut prezenta aviz de însoțire, polițiștii au sancționat operatorul economic cu amenda de 5000 lei.

În ambele situații materialul lemons, estimate la 800 lei, a fost predate reprezentanților silvici.

          Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate s-a avut în vedere modul de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, fiind aplicate un număr de 6 sancţiuni contravenţionale.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “Polițiștii buzoieni au controlat peste 60 de autovehicule încărcate cu material lemnos.”
  1. Da ce valoare are lemnul Transportat „”””În ambele situații materialul lemons, estimate la 800 lei, a fost predate reprezentanților silvici.””””” aici cred ca s-au pierdut citva de 0000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *