În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic.

  Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 483 sancţiuni contravenţionale, 216 dintre acestea vizându-i pe şoferii care şi-au condus maşinile cu viteze mai mari decât limitele maxime admise atât în localităţi, cât şi în afara localităţilor.

  Împotriva a 38 dintre conducătorii auto sancţionaţi din cauza vitezei a fost luată şi măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză – 186 km/h – a fost înregistrată pe DN2 E85, în afara localităţii Grebănu, la volanul autoturismului fiind un tânăr de 22 de ani, din Rm. Sărat.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă (63), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (38), dar şi pentru alte abateri în trafic (81).

Alte 23 permise de conducere au fost reținute pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru depășire neregulamentară, precum şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului,

Totodată, polițiștii au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care s-au urcat la volanul mașinilor după ce au consumat alcool. Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 20 situații. În cazul a 12 șoferi alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În cazul altor 8 șoferi depistați băuți la volan s-a impus întocmirea de dosare penale. Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 51 de ani din Buzău, care a decis să iși conducă autoturismul pe raza municipiului Buzău. Totodată s-a stabilit că acesta nu era posesor de permis de conducere.

Tot în ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au mai întocmit două  dosare penale pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *