Peste 1.300 de cazuri de infecţii respiratorii înregistrate în ultima săptămână la Spitalul Județean Buzău

Medicii epidemiologi din Buzău au anunţat, miercuri, că s-au înregistrat peste 1.300 de cazuri de infecţii respiratorii în ultima săptămână, de opt ori mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată, potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, la nivel naţional s-ar fi înregistrat deja primele cinci cazuri de gripă.

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei din cadrul DSP Buzău, în ultima săptămână s-au în registrat 1.305 cazuri de infecţii respiratorii, creşterea fiind semnificativă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi interval, ar mai fi fost diagnosticate aproape 300 de pneumonii în rândul buzoienilor.-romanialibera.ro

Potrivit romanialibera.ro, ”Institutul Cantacuzino ne-a anunţat că deja au fost confirmate cinci cazuri cu gripă – la 3 copii şi 2 adulţi – internaţi în diferite unităţi sanitare din Bucureşti. Deocamdată, infecţiile respiratorii sunt la un nivel destul de înalt, dacă ne raportăm la anul trecut. Anul acesta la Buzău am înregistrat 1.305 infecţii respiratorii, faţă de anul trecut  – 161, în săptămâna 40. Sunt uşoare, pentru că doar 38 au impus spitalizare. Pneumoniile – şi ele sunt mai crescute faţă de sezonul precedent: avem 297 înregistrate, faţă de sezonul precedent”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei.

Conform sursei citate, virusul identificat până acum la bolnavii diagnosticaţi cu gripă este nou faţă de cel care a generat cele mai multe îmbolnăviri anul trecut, fiind vorba despre AH3N2.

Sursă: romanialibera.ro

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *