Cine ar fi crezut că între căldura din caloriferele buzoienilor și atentatele ucigașe ale Hezbollah există o legătură. Ei bine, există. Și chiar una destul de străvezie.

În 2013-2014, RAM Buzău se împrumuta 5 milioane de euro la o bancă din Cipru deținută de doi cetățeni libanezi: Ayoub-Farid M Saab (50%) și Fady M Saab (50%), potrivit buozienii.ro .

Împrumutul – destinat plății căldurii din timpul iernii – a fost garantat de Primăria Buzău (prin semnătura lui C-tin Boșcodeală). Banca FBME (Federal Bank of the Middle East) a trimis cele 5 milioane de euro la Buzău, urmând ca RAM și Primăria să achite în rate împrumutul, informează buozienii.ro .

Numai că, atenție, peste câteva luni, americanii au blocat FBME – precizând că au dovezi că banca a finanțat terorismul mondial (îndeosebi Hezbollah) și s-a ocupat, în plus, cu spălarea banilor.

Mai nou, FBME este acuzată și de albirea unor bani negri din Rusia – investiti în afacerile imobiliare din New York.

Cert este că RAM Buzău n-a apucat să plătească decât o rată către FBME, după care Banca Națională a României (avertizată la nivel internațional) a informat RAM Buzău să oprească imediat plățile.

Între timp, Banca Națională din Cipru și Banca Națională a Tanzaniei (FBME își avea sediul la Dar es Salaam, la Nicosia fiind doar o sucursală) au retras licențele FBME, iar situația băncii este în aer, informează buozienii.ro .

Noroc pentru buzoieni și RAM care pot scăpa astfel de plata unei datorii de 5 milioane de euro.

„Sper ca americanii să nu se împace cu libanezii ăia și să ne trezim că ne cer banii. Primăria Buzău ar fi imediat bună de plată pentru că a garantat împrumutul de 5 milioane de euro”, a declarat primarul C-tin Toma, într-o conferință de presă, potrivit buozienii.ro .

Sursă text: buozienii.ro

Sursă foto: buozienii.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *