Numărul de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus este de 41.275, dintre aceștia 24.862 vindecați, iar alți 2.787 de asimptomatici externați după 10 zile de la depistare. Până astăzi, 2.126 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Un semnal de alarmă a venit din partea medicului Virgil Musta. În contextul numărul mare de îmbolnăviri, acesta atrage atenția populației despre ”pericolul care încă ne paște„.

Acesta îndeamnă oamenii să acorde foarte mare importanță regurilor sanitare și de distanțare. Dacă acestea nu vor fi respectate situația din România ar putea deveni asemănătoare cu cea din Italia. Deja, zona dedicată pacienților cu Covid-19 de la Timișoara a devenit neîncăpătoare…

Întorcându-ne la Buzău

În ultimele 24 de ore,în județul Buzău au fost confirmate 25 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul corona virus. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 12 și 73 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

La începutul pandemiei numărul cazurilor pozitive era 1066. Dintre aceștia 626 s-au fost vindecați, iar 30 au decedați.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I. din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Echipele mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare. În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, dintre care 9 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 25 de sancțiuni la Legea 61/1991 în context Covid-19. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 12.000 lei.

Pentru recomandări și alte informații, Telefonul Verde- 0800.800.358 le stă la dispoziție cetățenilor.

De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *