Consumerism, un cuvânt atât de descriptiv pentru vremurile pe care le trăim. Oamenii nu numai că se îndepărtează de natură ci și o afectează. Una dintre industriile dăunătoare mediului este cea a modei. Aceasta se clasează pe locul al doilea în topul celor mai mari poluatori din lume. Hainele se degradează greu odată ajunse în gropile de gunoi, iar arderea lor presupune poluarea aerului.

Anual, în ocean ajung 1,4 milioane de trilioane de fibre de plastic. Acestea provin din utilizarea fibrelor sintetice, precum : polistirenul, acrilicul și nailonul.

Industria materialelor textile are un impact major asupra mediului, fiind responsabilă de:

  • 20% din apele lumii uzate
  • 10% din emisile de carbon
  • cantitățile mari de deșeuri

Oceanul, este unul din locurile cele mai afectate. 60% din materialele utilizate în confecționarea articolelor de îmbrăcăminte sunt din plastic. Mii de fibre de plastic sunt eliberate în urma spălării rufelor. Dimensiunea acestora este de 5 milimetri. Având dimensiuni atât de reduse acestea ajung în râuri și oceane, iar stațiile de tratare a apelor nu sunt obligate să le capteze.

Din ocean, direct la noi în organism

Microplasticele ajung în lanțul trofic, acolo acestea fiind confundate cu mâncarea de către micile viețuitoare. Microplastic găsim și în bere, miere, sare de mare și apa de la robinet.

Small Plastic pellets on the finger.Micro plastic.air pollution

Consumul de microplastic duce la alterarea cromozomilor, lucru ce poate conduce la: obezitate, infertilitate chiar și cancer.

Iar, de aici trageți dumneavoastră concluziile.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *