UPDATE: ,,Sesizarea dumneavoastră, înregistrată la Biroul Județean Buzău al Autorității Electorale Permanente sub nr. 1068/10.11.2019 a fost redirecționată în aceeași dată către Biroul Electoral Județean.”

E al dracului de simplu să iriți politicieni din România, trebuie doar să le spui legea pe care o încalcă. Și n-au ce să-ți facă.

Pentru că fiecare ne plângem de ce fac alții la vot, m-am gândit ca anul ăsta să-ncerc un pic mai mult și să mă fac observator la alegerile de azi. Cu ajutorul ONG-ului Expert Forun prin proiectul Fiecare Vot Contează, m-am acreditat și-am plecat la drum singur la vânătoare de nereguli.

De acolo, a început o călătorie de vreo 8 de ore, în care am văzut cum arată procesul electoral.

Dacă vrei să vezi cât de haotic e procesul de vot, cum se poartă reprezentanții partidelor, unde simt că nu-i poate atinge nimeni și cum să enervezi genul ăsta de oameni, ca să nu comită abuzuri, ți-am făcut un mic traseu, numai bun pentru următoarea tură de alegeri.

BUZĂU, SECȚIILE 34-35-36, ȘCOALA NR.10

Am început ziua pe la 8:00, la secția unde votam, din Scoala Nr.10. Cum am intrat și mi-am prezentat acreditarea, președinta de secție a spus că nu am toate documentele necesare acreditării, am insistat și a citit legislația în vigoare și și-a schimbat părerea. Nu există în lege asta, dar cumva așa decisese ea, așa i se părea ei normal și asta e atitudinea care urma să mă bântuie peste tot, de-a lungul secțiilor de votare.

Nu am ajuns bine aici și am observat ditamai panoul plin de postere electorale chiar în fața secției de votare, ceea ce-i ilegal.

Am sunat la București, am sesizat președinții de secții și s-au luat măsuri pentru îndepărtarea acestora.

BUZĂU,SECȚIILE 78-79-80, ȘCOALA Nr.14, SIMILEASCA

În jurul orei 11:00 am ajuns în Simileasca, unde am întâmpinat mai multe probleme datorită președinților de secție incompetenți.

Președinții de secții nu erau informați privind amplasarea afișelor electorale chiar în fața secției de votare, ceea ce este ilegal. Atât polițiștii cât și președinții de secție au dat din umeri, posterele electorale rămânând la locul lor .

Câteva secții de vot, în regulă

Următoarele opriri au fost în următoarele locații: Cart.Poștă, Unirii Sud, Școala Nr.15, Liceul Pedagogic, Cart. 23 August, Micro 14, str.Transilvaniei, Liceul de Meserii și Servicii, Liceul Economic, Școala Dionisie Romano, Direcția de asistență generală, Școala nr.11, Școala Nicu Constantinescu. Președinții de secție și locțiitorii BESV, au colaborat profesional și nu au fost probleme, pe toată durata observării.

Pentru mine ziua nu s-a terminat, voi fi prezent la ora 21:00, într-o secție de vot, pentru a observa procesul de numărare al voturilor.

POZE/INFORMAȚII primite de la cititori.

Azi, umbla una de la PSD , prin Monteoru, să prostească oamenii. La țară se fac curse cu oameni și îi aduc cu mașinile la șecțiile de vot.

Primarul din Vrancea care promitea locuri de casă pentru cei care votează PSD, a fost prins când transporta oameni la secția de vot, cu mașinile personale.

Tot la Monteoru, dacă nu există pauză de masă, se adaptează una, pentru ca o membră din comisie să-și alăpteze pruncul.

,,La Cilibia primarul PSD – Ion Enache stă aproximativ 4 ore în secția de vot … ”

,,PSD pierde teren la Buzău așa că a scos aghiotanți în teren. La Cilibia primarul PSD Ion Enache stă de aproximativ 4 ore în secția 206 ce este în incinta primăriei și sugerează oamenilor ce să voteze.”- a scris o pagină de interes local din Buzău – Mizerabili din Buzău.

FOTO: Mizerabili din Buzău

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *