UPDATE:Cu puțin timp în urmă, dalele de la trecerea peste calea ferată din zona spitalului CFR, au fost puse la loc.

Desființarea unei treceri de pietoni peste calea ferată a stârnit revoltă în cartierul buzoian, Mihai Viteazul!

Riveranii din cartierul Mihai Viteazul spun că în urmă cu trei zile, a fost desființată trecerea de pietoni peste calea ferată, ce leagă cartierul Mihai Viteazul cu Blv. Republicii, în zona Spitalului CFR. Locuitorii spun că între șine existau plăci de beton care facilitau traversarea căii ferate atât pentru pietoni, bicicliști, persoane în vârstă sau mămici cu copii în cărucioare.

 Cum reușiți să treceți cu căruciorul? Singură n-am cum, nu pot singură, trebuie să ocolesc și cât fac aici, vreo 5, maxim 10 minute, aș face 40-50 de minute.

„În loc să ne încurajeze să mergem pe jos, să nu poluăm orașul cu mașina, să mergem cu căruciorul cu copiii la plimbare, trebuie să ocolim doi kilometri, pe la celelalte două treceri, ca să ajungem în centrul orașului. Eu stau aici din 1980, tot timpul pe aici a fost doar pietonal, s-a trecut cu piciorul, cu căruciorul, oameni în vârstă, copii, bătrâni, toată lumea doar cu piciorul, pe jos.”

„Trece un tren la o jumătate de oră, nu este un pericol. Este singura trecere din cartier pe care se merge pe jos, celălalte treceri sunt la extremitățile cartierului și se merge cu mașina. Este trecerea pe care oamenii merg la biserică, biserica este exact peste drum, nu o să ocolească doi kilometri, este trecerea pe care oamenii merg la piață, este trecerea pe care merg la grădiniță, care este în imediata apropiere.”

De ce s-a desființat trecerea peste calea ferată?

Potrivit reprezentanților Sucursalei Regionale CFR Galați, reprezentanții Primăriei Buzău au efectuat un control, iar aceștia i-au sancționat datorită lipsei de amenajări, drept urmare aceștia și-au ridicat dalele de ciment și au desființat trecerea peste calea ferată.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *