Pentru mulți dintre noi perspectiva infectării cu COVID-19 pare terifiantă, însă pentru alții virusul este o minciună. Așa s-ar explica și fotografiile imortalizate, astăzi, în Parcul Sfinții Îngeri. Aceste fotografii reflectă o cu totul altă realitate decât cele prezentate în presa centrală sau site-ul guvernului de știri oficiale.

Asta nu mai este o știre oficială? Ups, noi restul facem FAKE NEWS, așa cum spunea domnul Alexe, ministrul mediului.

În timp ce autoritățile guvernamentale încearcă să o dreagă, mai pe românește, realitate e cu totul alta la Buzău.

 În parcul Sfinții Îngeri urgența multora dintre vârstnici pare a fi socializarea la băncuță. Ignorând sau poate interpretând greșit prevederile ordonanței, unii dintre seniori ies afară între orele 11:00 și 13:00 ca și când ar fi un binemeritat moment de relaxare pentru cei care, pe  bună dreptate, s-au săturat de casă și de singurătate. Mulți dintre aceștia având subiecte interesante despre politica locală și națională, cel mai probabil nu aveau ce face aceasă.

Problema cea mai mare este că, prin interacțiunea lor, virusul se poate transmite la zeci de familii care încearcă să se protejeze rămânând în case.

În altă ordine de idei, intervalul orar 11:00-13:00 trebuie utilizat de persoanele cu vârsta de peste 65 de ani DOAR pentru urgențele menționate în Ordonanța Militară Nr.3, adică nevoi medicale ce nu pot suferi amânare, aprovizionarea cu alimente, îngrijirea unui vârstnic sau a unui minor etc.

Nicăieri nu se precizează că intervalul orar menționat poate fi folosit pentru recreere sau dezbateri politice.

Între timp, la Buzău lucrurile merg așa cum ne-am obișnuit. Piața Centrală este plină, magazinele au în continuare clienți, iar dispozițiile autorităților sunt respectate doar de către o parte a populației.

De ce era piața Centrală full în jurul orei 11:30?

Se pare că indicațiile reprezentanților S.C. Piețe Târguri și Oboare S.A., sunt vorbe-n vânt. La intrarea în Piața Centrală, au fost montate indicatoare ce sugerează tuturor cetățenilor să așteptate până în piața nu mai este aglomerație. O altă îndrumare pentru a evita aglomerația și a da prioritate persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, alegeți să vă deplasați la piață în afara intervalul orar 11.00 – 13.00.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

7 thoughts on “La Buzău urgența este statul pe băncuță. În timp ce tinerii și-au pierdut locurile de muncă, pensionarii discută teme politice pe băncuță, în parc.”
  1. Cu scuzele de rigoare,toti avem drepturi dar si obligatii. Si legea este pentru toată lumea. Nu doar ei trebuie sa isi întărească sistemul imunitar,ci și copiii noștri si ceilalți până în 65 de ani. Sistem imunitar au si cei care sunt acum cu firmele închise prin prima ordonanța militara si care cotizeaza luna de luna bani la bugetul statului,iar acum nu isi pot castiga existenta. Nu despre sistemul imunitar este vorba aici,ci despre faptul ca unii nu sunt capabili sa respecte niste minime reguli de civilizație. Nu am vazut pe nicăieri în comentarii sa ia cineva apărarea la copii. Cu toții apărați doar persoanele peste 65 de ani. Ei nu pot sa stea in case ca anchilozeaza, dar oare unui copil cum ii este sa stea inchis intre 4 pereți? Credeti ca ii este mai usor? Atata timp cat regulile pot fi respectate de unii dintre noi inseamna ca pot fi respectate și de ceilalți,dacă se vrea. Are cineva idee ca suntem in data de 16 aprilie si nici acum nu s-au virat banii pe șomajul tehnic aferent lunii martie? Oamenii care nu au bani si vreo 2 copii închiși în casa,cum or rezista izolați de-o luna ? Nu le-o fi anchilozat stomacul? Inainte sa comentați ar fi bine sa va gândiți la toti oamenii,nu doar la unii. Imparțialitatea nu naște conflicte si discriminare.

  2. Ce v-ar place sa aveți știri cu mii de morți, sa tâmpiți lumea cu știrile voastre plătite…lăsați oamenii sa își întărească sistemul imunitar, nu mai paralizați cu frica și nu mai încurajați lipsirea de libertate, am rămas fără drepturi, lumea nu știe ce înseamnă ordonanță militara și cu ce sechele vom rămâne apoi…nu mai speriați și dumnevoastră, este de ajuns ca libertatea nu va mai fi

    1. Ioaneee, ești dus cu vaca. Nu ei trebuie să-și facă imunitate. Tineretul trebuie sa dezvolte imunitate treptat (nu toți odată ca și tineretul poate dezvolta forme severe care sa necesite ingrijiri medicale) nu persoanle varstnice care au o rata a decesului de 29%!!!

      1. In ultimul timp vad numai. „stati in casa!”, insa nimeni nu a venit cu un motiv concret. Suntem obligati sa murim de foame pentru ca intr-o luna au murit 380 de persoane, care cica aveau corona virus. Suntem 19 milioane de locuitori in Romania, 380 de decese intr-o luna e un numar extrem raportat la numarul dr locuitori? Avem o dovada concreta ca acesti oameni au murit de COVID-19? Toti credeti ce spun la televizor, insa a verificat cineva daca acesti oameni aveau si alte probleme, nu cumva au murit de alte boli si ei au spun ca a fost COVID-19 doar pentru a ne tine in casa pentru scopurile lor politice? Acum au inceput sa apare filmulete din spitalele care ar fi trebuit sa fie pline, care la televizor aratau ca sunt pline, insa nici un om care sa la coada nu a filmat. Nimeni nu s-a plictisit asteptand sa i se faca destul, lui si altor 20000 de oameni, incat sa porneasca camera de pe telefon sa filmeze aglomeratia? Desigur, aceste aspecte nu intereseaza pe nimeni, pe toti ii intereseaza de batrani. Informativa inainte de a grede un guvern corupt.

  3. Normal!!! Altceva știu să facă decât să tocească băncile de peste tot? Nu ai loc de ei în piață, în supermarketuri, în mijloacele de transport în comun, nicăieri nu ai loc de pensionari. Nu înțeleg mai nimic din tot ce se întâmplă de obicei, dar mai ales acum, în aceste momente, ei sunt în lumea lor și așa vor trăi în continuare. Au avut cândva ceva de spus, orașul are nevoie de tineri, orașul trebuie să meargă pentru cei tineri, care pot face cu adevărat ceva.

  4. Macar asa scapam de ei, daca sunt dobitoci, sa se duca din parcul sfintii ingeri , direct la ingeri. Se mai scade din plata pensiilor. Ca na, unde te duci ei vor respect, sa vorbesti cu dumneavoastra, sa le pupi si talpile ca ei au muncit, dar unde ? La sapa, ahh ce treaba ati facut. Nu ajunge ca in ultimii 30 de ani ei au votat puterea? acum hai sa bagam si virus. Umplei de dosare penale si amenzi sa imi incante urechile cand bocesc ca nu au bani de plata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *