Uniunea Europeană a stabilit cu ceva vreme în urmă lista obiectivelor supuse clauzei de infringement aplicată României, ca urmare a nerespectării condițiilor de mediu. Printre zecile de obiective la nivel național se află și Depozitul Municipal de Deșeuri, obiectiv pentru care încă din perioada 2017 – 2018, municipalitatea face demersuri pentru închiderea depozitului.

Primul pas, ca o garanție a interesului pe care autoritățile locale l-au avut pentru rezolvarea acestei probleme, a fost realizarea unui depozit în valoare de 3 milioane de lei, având ca destinație susținerea acestor lucrări. Destinația sumelor a fost stabilită de Consiliul Local Municipal, aceștia urmând a fi folosiți în mod exclusiv pentru lucrările de închidere a depozitului municipal de deșeuri.

Care ar fi fost alternativa?
În ciuda sumelor deosebite pe care le implică realizarea lucrărilor, peste 11,5 milioane de lei, amenzile care ar fi putut fi aplicate statului român și transferate mai apoi spre a fi recuperate de la municipiul nostru, depășesc cu mult aceste valori. Acestea ar fi putut fi aplicate atât semestrial, cât și zilnic!

Ca urmare, intervenția autorităților pentru închiderea depozitului, care se va realiza în perioada imediat următoare printr-o firmă specializată, este garanția că orașul nu se va supuse unor eventuale riscuri de blocaj atât în ce privește respectarea condițiilor de mediu cât și din punct de vedere financiar, bugetul local nepermițând plata unor asemenea amenzi.

Situația – gestionată eficient!
Astăzi, după aproape doi ani de demersuri și proceduri, execuția lucrărilor a fost încredințată! Ca urmare, primii pași se execută deja: este vorba despre Organizarea de șantier, o etapă introductivă care va pregăti terenul pentru realizarea efectivă a lucrărilor, care vor începe de săptămâna viitoare.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *