OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață la cea mai mare firmă de reciclare din Europa, aceasta fiind situată în localitatea buzoiană Frasinu. Fumul gros se vede de la zeci de kilometri depărtare, iar pompierii intervin și la această oră, cu forțe sporite, pentru lichidarea flăcărilor. La fața locului a venit și un echipaj CBRN de la ISU Brăila.

„Focul a izbucnit în zona în care erau depozitate baterii și acumulatori, iar din cauza asta s-au auzit explozii. Acum s-a extins mai mult și la locul de depozitare a frigiderelor vechi, mai bine zis a carcaselor, care au spumă poliuretanică. S-a impus să se ia măsurile de urgență, să se delimiteze locul cu incendiu, pentru că deșeurile sunt în număr foarte mare. În momentul de față este poluat mediul, iar agenții de la protecția mediului vor face niște determinări”, a declarat Carmen Ichim, comisar-șef la Garda de Mediu.

Angajații se află în afara oricărui pericol, iar populația a fost avertizată prin sistemul RO-ALERT să ia măsuri de autoprotecție și să evite zona.

„Au fost evacuați toți angajații și sunt în afara oricărui pericol. Cu siguranță va fi afectată activitate firmei, dar pentru moment așteptăm evaluarea pagubelor”, a precizat Mihaela Sofronea, reprezentant Green Tech.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *