Potrivit website-ului de știri buzoienii.ro și a reporterului, Daniel Bănică, Focurile Vii ar fi activat în trecut, dar au dispărut. Acestea au fost reaprinse după o alunecare de teren.

A fost descoperit un nou foc viu în comuna Lopătari. Al doilea după cel de la Terca. Dar ăsta nou are un mare avantaj. E aproape de drumul județean, la 500 de metri. Dacă la Terca se ajunge greu din pricina drumului, la noul foc viu accesul e facil”, i-a spus azi Viorel Bănică reporterului buzoienii.ro la ceremonia de Bobotează de la podul Mărăcineni,potrivit buzoienii.ro .

Bănică are informații că „acest foc a mai fost activ în trecut, dar din motive necunoscute s-a stins. Acum s-a reaprins și arde cu flacară deschisă vizibilă chiar de pe drumul judetean 203 k la fostul capăt de asfalt aproape de locuinta lui nea Ion Șuleru”.

Descoperirea trebuie cercetată și promovată de Biroul de Turism județean.

„Focurile vii” sunt fenomene naturale care mai pot fi admirate doar în Turcia, Asia, Australia și Statele Unite, așa că este de neratat acest loc.

În România, aceste fenomene naturale pot fi întâlnite în exteriorul arcului carpatic și în bazinul Transilvaniei. Însă focurile cele mai “vii” care ard precum niște torțe permanent aprinse pot fi admirate în două locuri: în comuna Lopătari din județul Buzau și la Andreiașu, în Focșani.

Focul Viu este un fenomen natural datorat emanației de gaze naturale care iese la suprafață prin fisurile scoarței terestre formând flăcări ce ard, aprinse fiind de razele solare ori de către oameni dacă flacăra se stinge.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *