Pentru că în imaginile filmate de Departamentul de Informare și Relații Publice al ISU se vedea altceva decât versiunea care fusese comunicată oamenilor, anume că intervenția de salvare a vieților a fost impecabilă, aceste imagini nu au fost făcute publice niciodată!

Declarația ofițerului de pompieri care a furnizat înregistrările

Ofițerul de pompieri care a decis, acum câteva zile, să ofere imaginile redacției Libertatea, este dintre cei care, în urmă cu 4 ani, după incendiul de la Colectiv, a fost afectat de descoperirile ”Gazetei Sporturilor”. Atunci, echipa de investigații care lucrează acum la GSP și Libertatea, a dezvăluit că, în ciuda a ceea ce susțineau autoritățile, pompierii au știut de situația Clubului Colectiv. Cu mai mult de o lună înainte de incendiul devastator, ISU București primise, din partea altui organizator de concerte, o cerere pentru a asigura protecția în același sediu la un concert și mai mare! După investigația de presă, mai mulți șefi au fost demiși, iar alții au fost schimbați din funcții. ”Chiar dacă nu ne-a convenit ce ați scris atunci, ați scris adevărul! Iar acum, apropo de toate audierile de la Parchet și de apropierea a 4 ani de la eveniment, am simțit că e normal ca publicul să știe tot adevărul ca să se închidă cercul”, a explicat ofițerul de pompieri, care a cerut păstrarea confidențialității asupra numelui său.

ISU confirmă că a filmat imaginile de la Colectiv, într-o conferință de presă, susținută după ce Libertatea a publicat imaginile, ținute la secret timp de patru ani. În timpul conferinței, șeful Inspectoratului pentru Situații de urgență București-Ilfov, Orlando Șchiopu, care a intervenit la clubul Colectiv după incendiul din 30 octombrie 2015, a spus că știa despre existența acestei înregistrări, însă nu a văzut-o niciodată până în momentul în care ziarul a publicat-o. Prim-adjunctul șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Cristian Radu, a fost întrebat joi, de un jurnalist, dacă ar putea răspunde penal pentru că a văzut acest film – care constituie mijloc de probă în anchetă și putea ajuta la aflarea adevărului – și nu l-a dat procurorilor. Colonelul Cristian Radu a răspuns tranșant: ”Nu!”, apoi a completat: „Nu, dar dacă va fi nevoie, voi răspunde penal”. Conducerea IGSU a susținut, în conferință, că imaginile nu au fost date procurorilor și Corpului de control al Guvernului deoarece nu au fost cerute în mod expres. Totuși, într-o ordonanță emisă pe 31 octombrie 2015, la o zi de la incendiul din Colectiv, procurorii au anunțat că vor căuta toate înregistrările audio/video cu imagini de la tragedia din clubul Colectiv. „Identificarea tuturor camerelor de luat vederi aparținând autorităților publice, persoanelor juridice, persoanelor fizice și obținerea de la acestea a înregistrărilor audio/video cu imagini conținând incendiul de la imobilul în cauză”, se arată în ordonanță.


Citeşte întreaga ştire: Filmările secrete făcute la Colectiv de pompieri și ascunse până azi publicului, Guvernului și procurorilor! ”Nu le-au luat nici măcar pulsul!”

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *