Update: Sancțiunea contravențională pentru ocuparea unui loc de parcare concesionat este prevazuta la art.5 alin 2 din hcl 326/ 2017 și este cuprinsa între 1000 și 1500 lei pentru persoanele fizice beneficiind de dreptul de a achita jumătate din minim în termen de 15 zile.Intradevar,sancțiunea pentru persoanele juridice se ridica pana la 2500 lei.

Zilnic, Politia Locala Buzau, prin serviciile Circulatie si Disciplina Rutiera, Ordine si Liniste Publica, raspunde la numeroase sesizari privind ocuparea locurilor de parcare de resedinta, intre orele 16.30 si 07.00 a zilei urmatoare, de luni pana vineri si de sambata de la ora 07.00 pana lunea la ora 07.00.

De exemplu, în cartierul Micro 3 un loc de parcare este închiriat anual cu suma de 100 de lei, iar amenda pentru ocuparea unuia este de 2500 de lei.

Au existat și cazuri restrânse în cartierul Orizont și M 14, atunci când mai mulți locatari au licitat până la 50 de milioane pentru un loc de parcare.

Buzău, orașul cu cele mai puține locuri de parcare.

Te învârți prin centrul municipiului pentru un loc parcare, găsești unul la câteva sute de metri disanță, și acela închiriat.

Problema este că autoritățile locale nu au o abordare unitară în ceea ce privește înființarea și administrarea parcărilor publice, astfel încât să le gestioneze mai bine și să reducă dezechilibrele dintre numărul autoturismelor și numărul locurilor de parcare.

Brebeanu, a dat țeapă buzoienilor?!

Foto:buzoienii.ro

În luna ianuarie a anului trecut, Consilierii Locali au aprobat Planul Urbanistic Zonal, act după care investitorul privat trebuia să depună actele pentru obținerea autorizației de construcție.

Investiția privată, realizată de oamenii de afaceri locali Aurel și Nini Brebeanu (tată și fiu), deținători printre altele ai televiziunii Campus TV.

În urmă cu aproximativ șase-șapte ani, aceștia au perfectat cu primarul C-tin Boșcodeală un schimb imobiliar. Alde Brebeanu au dat clădirea în care-și are acum sediul Poliția Locală, iar în schimb Primăria Buzău a oferit terenul parcării, potrivit buzoienii.ro.

Numai că Boșcodeală, deși a trecut în contractul de schimb obligativitatea realizării parcării, a uitat să prevadă și un termen.

Construcția prevedea maximum P + 6 (etaje), iar conform documentației – pe lângă parcare cuprinde și spații comerciale.

Investitorii au pus o barieră și un parcagiu la intrare, dar nu au amenjat nimic, nu au turnat niciun metru de asfalt.

Parcare neamenajată fără bon fiscal, Brebeanu-Campus tv?Poliția&Anaf(vecini-cuminți)! Vezi mai jos VIDEO.

Foto: ziare.com

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *