În luna februarie, Judecătoria Focşani a admis cererea de liberare condiţionată formulată de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, deţinut în Penitenciarul Focşani, şi a dispus liberarea condiţionată a acestuia din pedeapsa de 5 ani şi 10 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală pronunţată anul trecut de Tribunalul Vrancea, pentru săvârşirea infracţiunii luare de mită.

Fostul şef al CJ Buzău a stat după gratii între decembrie 2014 – aprilie 2015 (arest preventiv) şi între decembrie 2016 şi februarie 2019.

Mai exact doi ani şi şase luni, adică pe jumătate faţă de sentinţa dispusă de judecătorii Curţii de Apel Ploieşti.

În plus, Bâgiu a scăpat şi de celelalte două dosare instrumentate de DNA – cel cu mita de la Ghergheasa (unde a fost condamnat la încă doi ani cu executare în mai 2017) şi de cel cu terenul de sub Aurora Mall (unde a recunoscut că a primit de asemenea mită, dar n-a mai fost condamnat).

Cristinel Bîgiu a fost  prefect, senator şi de şef al CJ Buzău. Înainte de condamnare a fost preşedinte la PNL Buzău, iar mai apoi a primit funcţie şi în cadrul PSD Buzău.

Citeste mai mult: adev.ro/pmifi0

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *