Copilul intrat în comă în urma unei anestezii efectuată luni la un cabinet stomatologic privat din Pitești, a murit în această seară. Micuțul, în vârstă de 4 ani și 6 luni, a fost declarat decedat la ora 18.00, după ce a făcut un al treilea stop cardiorespirator, fiind ținut în viață doar de aparate, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

Inspectorii au hotărât interzicerea activității de anestezie-analgosedare în toate cabinetele medicale din clinica stomatologică din Pitești până la intrarea în legalitate. Autorizația Sanitară de Funcționare eliberată de DSP Argeș nu era înscrisă și activitatea de anestezie-analgosedare, și au sancționat clinica cu o amendă contravențională în valoare de 20.000 lei.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti s-au autosesizat în acest caz, iar poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

Conform DIGI24, medicul anestezist a declarat că tipul de sedare folosit în cazul copilului este o practică folosită des. „Am experiență de peste 400 de copii anesteziați așa”.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *