Candidatul PMP la funcția de primar al muicipiului Buzău, Constantin Florescu, își face încă o dată datoria și deconspiră un abuz pe care primarul PSD îl pregătește în aceste zile: confiscarea dreptului de promovare doar pentru sine însuși.

,,Am luat act cu stupefacție de abuzul incalificabil pe care Toma îl pregătește la adresa agenților economici, instituțiilor și partidelor politice din municipiul Buzău. Astăzi, 08.07.2020, presa locală a publicat un anunț al Primăriei Buzău prin care Toma stabilește modificarea Regulamentului local de publicitate, cu stabilirea datei de 08.07.2020, ora 12.00 ca termen de depunere a propunerilor și sugestiilor din partea persoanelor fizice și juridice interesate. Modificarea Regulamentului amintit interzice publicitatea de orice natură în municipiul Buzău, cu excepția acțiunilor municipalității. Cu alte cuvinte, în orașul lui Toma, doar Toma poate să se promoveze.”

Proiectul de hotărâre este un caz-școală de abuz.

,,Informez opinia publică buzoiană că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională, o hotărâre cu caracter normativ, așa cum este cea de față, trebuie să fie adusă la cunoștința publicului cu cel puțin 30 de zile lucrătoare înainte de supunerea spre avizare. În mod expres, când este vorba de proiecte cu impact asupra mediului de afaceri, cum este și cazul proiectului de hotărâre menționat (nr. 179/06.07.2020), legea prevede obligația ca inițiatorul să transmită proiectul asociațiilor de afaceri în termen de 30 de zile. Nu s-a întâmplat așa!

La publicarea anunțului, inițiatorul trebuie să stabilească un termen de 10 zile calendaristice pentru primirea propunerilor de la cei interesați, nu de câteva ore, cum a făcut Toma! În mod abuziv, primarul PSD a trecut proiectul pe procedură de urgență, pentru a evita termenele de dezbatere publică. În acest sens, a invocat o situație „excepțională” care nu există.

Planul PSD nu își va atinge ținta. Vom folosi toate căile legale pentru ca acest abuz grosolan să nu provoace efecte. Proiectul lui Toma este un atac la adresa drepturilor exprese prevăzute de lege pentru societățile comerciale și partidele politice. Totodată, este o oglindire a stilului pesedist de a emite legi/hotărâri cu caracter general obligatoriu în interesul particular al câtorva persoane”, afirmă Constantin Florescu.

Organizația Județeană a PMP Buzău

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *