Consiliului județean Buzău i-au trebuit 2 luni de zile pentru a achiziționa un aparat de testare SARS-CoV-2, un model Real Time PCR în valoare de 500.000lei.

Persoanele ce ar trebui să folosească laboratorul au fost trimise la cursurile de specializare, abia după achiziția aparaturii! Nici în acest moment, după ce s-a incheiat chiar și starea de urgentă, Buzăul nu are capacitatea de a fi independent de alte centre de testare. Norocul a ținut cu noi și rata infectării a fost mică până acum in județ. Se pare că doar norocul ne va fi un sprijin, DSP-ul și partea politică au alte priorități în această perioadă.
Deși ar trebui să avem testări periodice ale cadrelor medicale, inclusiv medicii de familie, a personalului DGASPC și din azilele de bătrâni, a șoferilor din mijloacele de transport în comun și testare comunitară acolo unde avem focare de infectare, suntem în situația în care nici măcar angajații Spitalului județean nu sunt testați, ei devenind astfel, fără nicio vină, o modalitate de propagare a infectării cu noul coronavirus, din cauza incompetenței și a nepăsării autorităților. 
Solicităm demararea unor verificări de urgență din partea Ministerului Sănătății, înainte să fie prea târziu. Buzăul nu trebuie să devină un nou caz Suceava!
Față de această situație a fost deja demarată o anchetă a procurorilor din Buzău, după ce o persoană a reclamat că DSP nu a dispus testarea tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean, deşi s-au confirmat mai multe cazuri de coronavirus! Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a anunţat, vineri, că a fost  înregistrată o cauză penală având ca obiect infracţiunea de „zădărnicire a combaterii bolilor”.
”O persoană fizică a sesizat că Direcţia de Sănătate Publică Buzău, prin reprezentanţii săi legali, nu a dispus măsurile care se impuneau pentru testarea tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, după ce au fost depistate mai multe cazuri de contaminare cu virusul Covid-19, la personalul medical şi non-medical care funcţionează în cadrul acestei unităţi spitaliceşti”, au transmis procurorii.
În Spitalul Judeţean Buzău, până vineri au fost deja confirmate cu coronavirus 16 cadre medicale: 3 medici, 6 asistente şi 7 infirmiere din secţiile ORL şi Medicină Internă.

Articol asumat de USR Buzău.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *