Stai în casă!” e îndemnul pe care autoritățile îl tot repetă în această perioadă și ar fi bine să-l respecți. Dar cum ar fi dacă ți-ar transmite deținuții din penitenciar același lucru? Cum ai vedea o astfel de asemănare? Cel mai probabil, de la această idee a plecat și Administrația Națională a Penitenciarelor. Care a venit fix cu un astfel de clip, informează playtech.ro .

Pe internet circulă un videoclip distribuit de Ministerul Justiției și realizat împreună cu Administrația Penitenciarelor. Acolo apar mai mulți deținuți care te îndeamnă să stai în casă și să respecți sfaturile autorităților. Campania se intitulează simplu: „STAŢI ÎN CASĂ! Împreună putem reuşi!”.

Numai că acest videoclip a stârnit dezbateri aprinse pe internet.  De ce e comparată autoizolarea cu detenția și de ce sugerează realizatorii producției că deținuților le este ușor să stea departe de familie și să respecte sfaturile și altor cetățeni liberi nu?

Ieri, după ce clipul a ajuns în presa centrală și a stârnit nemulțumirea cetățenilor, clipul, a fost sters de pe o rețea de socializare și totodată a fost șters și comunicatul de pe anp.gov.ro . Deci Ministerul Justiției și ANP au dat-o în bară rău de tot.

Liviu Iolu, unul dintre liderii PLUS, a cerut, joi, Ministerului Justiţiei să retragă un clip mediatizat şi realizat împreună cu Administraţia Penitenciarelor, în care aparent se insinuează că statul în spatele gratiilor este similar cu statul în interiorul locuinţelor.

“Ministerul Justiţiei trebuie să retragă imediat clipul distribuit şi realizat împreună cu Administraţia Penitenciarelor în care izolarea cetăţenilor este comparată cu detenţia iar deţinuţii ne spun că aşa cum ei pot să reziste trebuie să o facem şi noi. Acest clip face o legătură de neacceptat între detenţie şi auto-izolare. Nici în glumă acest lucru nu poate fi evidenţiat de Guvern sau altă autoritate a statului”, a susţinut Liviu Iolu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, liderul PLUS le-a transmis premierului Ludovic Orban, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi şefului Cancelariei premierului, Ionel Dancă, că trebuie să retragă “de îndată” clipul şi mesajul pe care îl promovează.

“Nu suntem deţinuţi de statul român, suntem cetăţeni liberi care respectăm nişte măsuri luate corect pentru a stopa, împreună, o epidemie. Orice comparaţie cu penitenciarele face, inclusiv pentru stat, mai grea conformarea cetăţenilor”, a conchis Iolu.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *