OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Acum câțiva ani, Adevărul și Ziare.com, scriau că Ucraina a făcut publică lista ”prietenilor” Rusiei din România. În această listă se regăseau Ion Iliescu, Adrian Nastase și printre alții era și Dan Puric.

Sputnik îl prezintă pe Puric ca pe un „mare român”, „un suflet cald” și un „artist patriot”. Tot de la aceeași agenție de propagandă a Kremlinului, aflăm ce opinii are „marele român” despre România sau UE:„Ne-am dus ca niște slugi în NATO și UE, tot ce e românesc trebuie să dispară”, „Şandramaua asta de Comunitate Europeană o să se facă praf şi pulbere”.

Potrivit unei adeverinţe publicate de CNSAS în 2012, Dan Puric a fost recrutat de Securitate în martie 1976, pe vremea când avea doar 17 ani „în scopul supravegherii informative a elevilor din cadrul Liceului de arte plastice N.Tonitza”. Cu alte cuvinte, în scopul turnării colegilor de liceu. Puric a semnat un angajament şi a primit numele de cod „Cristian”, scrie realitatea.net.

În decembrie 2014, site-ul ucrainean Texty a publicat un document despre care susține că a fost obținut de un grup de hackeri în urma spargerii contului de email al lui George Gavrisha, asistentul personal al lui Alexandr Dughin, acesta din urmă fiind cunoscut ca ideologul lui Vladimir Putin.

Conform sursei, a fost găsită o listă cu persoane din mai multe țări, pe care Dughin le avea în vedere pentru crearea unui cerc de influență pro-rus.

Pe lista cu pricina, se aflau 24 de români, unii cu afinităţi declarate faţă de Kremlin, iar cele mai sonore nume sunt Ion Iliescu, Adrian Năstase, dar și Dan Puric. Cel din urmă a și recunoscut mai multe lucruri într-o emisiune de la RomâniaTV.

Părintele Iustin Pârvu s-a supărat pe celebrul actor în 2009, când acesta s-a opus proiectului de a se construi o mănăstire ortodoxă la Aiud pentru Sfinţii Închisorilor. Dan Puric s-a opus vehement solicitând un centru cultural ecumenic. Din păcate episcopul PS Andrei l-a susţinut pe informatorul Puric la momentul acela să nu se facă mănăstire la Aiud. Dar să citim ce spune Iustin Pârvu în cartea „Ne vorbeşte părintele Iustin” despre actorul care a făct pactul cu securitatea comunistă: „Măi, în privinţa lui (Dan Puric, nota red.) merge zicala aceea românească. Toţi greşim, au greşit sfinţi şi marii gânditori şi filosofi ai lumii, darmite eu, un biet monah bătrân? (…) Actoria este şi o falsitate. Depinde cât adevăr ai în tine ca artist. Aceşti actori care într-o oră pot schimba trei măşti, aşa cum m-a păcălit şi pe mine, aici… Eu i-am dat o şansă şi o mână de dragoste domnului Puric, ca unul ce putea sluji cauzei acestui neam…dar în sfârşit, este loc de pocăinţă pentru fiecare, pentru cel mai mare criminal.”

În luna octombrie 2019, actorul a fost numit „Cetățean de onoare al Municipiului Buzău.” Primarul Constantin Toma nu a ezitat să se mândrească cu onoarea de a-i acorda acestui „om frumos” distincția amintită mai sus.

La inaugararea „Rotondei personalităţilor buzoiene„, organizată in Parcul Crâng in luna februarie 2020, ocazie cu care şase stejari seculari au fost „botezaţi” cu numele unor personalităţi ale municipiului Buzău, a fost prezent și Dan Puric, iar acesta a plantat un puiet.

După acțiunea din Crâng, a plecat spre Teatrul George Ciprian, pentru a susține o conferinţă intitulată „Menirea Tinerei Generaţii”. Dan Puric nu apasă coarda naționalismului „pe degeaba”, iar afișele cu aceste conferințe pe care le susține, de aproape 10 ani, în toată țara, arată de fapt lăcomia de care dă dovadă.

„Dedic acest spectacol poporului român, frumuseții lui interioare necorupte, care într-o zi îl va ajuta să se refacă. Iubind această frumusețe, va avea puterea ca odată plecat în lume să-i tămăduiască și pe alții”, spunea Dan Puric, în ianuarie 2020, în deschdierea spectacolului „Suflet românesc”.

Cunoscutul actor și regizor, născut la Nehoiu, a lansat o serie de acuzații șocante sâmbătă seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Acesta a acuzat oculta internațională că a decis închiderea bisericilor pentru români și a făcut trimitere și la protestele din Colectiv. “Biserica a reacționat foarte bine, foarte înțelept. Că-ți lipseau două babe la altar care ziceau «A început COVID-ul în România». Cum a fost la Colectiv. Haimanalele alea abia se pregăteau cu «Jos Biserica, Jos Patriarhul!». Dacă ei sunt hrăniți. Noi nu vorbim aici de bacterii, noi vorbim aici de imunitatea poporului român. Tot ce am spus aici face parte din imunitatea poporului român”, a spus acesta.

În urma seriei de declarații deplasate, a dat dovadă de un derapaj scandalos, cu atât mai mult cu cât acestea se întâmplau fix in seara de Înviere.

„Domnule, Dan Puric, eu şi copilul meu Alex te iertăm. Important însă este să te poţi ierta şi tu”, a scris pe Facebook Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv și tatăl tânărului Alexandru Iancu (22 de ani), care a murit, din cauza infecţiilor nosocomiale, în spitalul Sf. Ioan din Capitală, la trei săptămâni după incendiul din 30 octombrie 2015.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE
One thought on “Cetățean de onoare al municipiului Buzău, derapaj scandalos. Vezi cine este cu adevărat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *