Guvernul Orban taie și spânzură chiar și acolo unde oamenii sunt competenți.

Potrivit dcnews.ro, Costel Vânătoru a fost înlocuit din funcția de director al Băncii de Resurse Genetice Vegetale – pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale. Senatorul PSD Lucian Romașcanu a comentat acest subiect, fiind revoltat de hotărârea luată, ”noaptea ca hoții”, de actualul ministru al Agriculturii, Adrian Oros.


”Azi-noapte ca hoții un alt membru incompetent al guvernului rușinii Orban, de data asta sinistrul agriculturii, a decis înlocuirea d-lui Costel Vânătoru din funcția de director al Băncii de gene Buzău (așa cum este cunoscută).


Este un proiect de importanță națională, presupune selectarea și conservarea a zeci de mii de semințe ale soiurilor din România iar Dl. Vânătoru este cel care a visat, a înființat și are toate datele științifice să împlinească misiunea acestei bănci.


Ce facem când trebuie sa distrugem ceva? Luam omul bun și punem altul. De data asta cel numit în loc nu are nicio vină, locul de eliberat era cel de director AFIR unde trebuie adus omul liberal, căci PeNeLizare să fie dacă o cer interesele partidului…

Citește aici –> dcnews.ro .

Din păcate conducere PNL Buzău e de decor, Dl. Romanescu nu știe, nu poate și „mai bine întrebați ministrul” .

Costel Vânătoru lucrează de peste trei decenii în horticultură

A obţinut titlul de doctor al Facultăţii de Horticultură din cadrul USAMV Bucureşti şi este cercetător ştiinţific principal gradul II.

Citește aici –> dcnews.ro .

Amintim că, în septembrie 2019, Petre Daea, ministrul Agriculturii, a oferit detalii în exclusivitate pentru DC NEWS despre Banca de Resurse Genetice Vegetale – pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale.

„România este ţara cu cea mai mare varietate de plante regionale şi tradiţionale din Europa. În anii 1980, a fost o tentativă de a crea o bază de gene pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale şi aromatice. Această preocupare nu s-a materializat. De atunci şi până acum, România a pierdut foarte multe dintre varietatea de seminţe pe care o avea, din baza de gene.

Pierzându-se aceste resurse genetice, România a devenit, de-a lungul vremii, importatoare de seminţe de legume, de flori, de plante medicinale şi aromatice. Fermierii, cercetătorii, au avut preocupări în acest domeniu, pentru a cultiva, a păstra, rezultatele cercetării ştiinţifice, de a obţine soiuri adaptate la condiţiile climatice din România”, ne-a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii, informează dcnews.ro .

Sursă: dcnews.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *