Cartierul Poștă, un cartier mic, cu cca. 2000 de locuitori, cu patru magazine alimentare, din care doar două mai funcționează, și acelea neaprovizionate și îmbâcsite.

În cartierul Poștă nu există farmacie și nici bancomat.

Oamenii ni s-au plâns și am zis să cautăm o soluție la autoritățile statului.

Anunț Prefectura Buzău„Persoanele care au domiciliul sau reședința în zona carantinată și au afecțiuni cronice vor solicita medicului de familie prescripție medicală on-line către cea mai apropiată farmacie din zona limitrofă cu zona carantinată”.

Pentru persoanele ce nu se pot deplasa mai există o posibilitate de procurare a medicamentelor, enunțată de primarul C-tin Toma:„Se poate apela 0720.955.955, iar o echipă de la Direcția de Asistență Socială a Primăriei Buzău va prelua rețeta și va merge la farmacie”.

Din cartier mai pot ieși persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale speciale:

Persoanele din zona de carantină care necesită asistență medicală de urgență în situații speciale (ex. chimioterapie, tratament/întreținere după chimioterapie, programe naționale de sănătate, etc) în centre medicale/unități spitalicești specializate, se pot deplasa conform programării, în intervalul orar 06.00-22.00, cu informarea prealabilă a Direcției de Sănătate Publică Buzău” – informare Prefectura Buzău

Mai există două categorii de cetățeni care pot ieși din cartier pentru a merge la serviciu.

A) Din zona de carantină este permisă ieșirea și apoi intrarea persoanelor care locuiesc în zona de carantină, dar care activează în domeniul agriculturii, pomiculturii, creșterii animalelor și apiculturii, pe baza documentelor justificative emise și certificate de autoritățile competente, care să ateste natura activității.

B) Din zona de carantină este permisă ieșirea și apoi intrarea persoanelor (care locuiesc în zona de carantină) care își desfășoară activități în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, sanitar veterinar, situațiilor de urgență, asistenței și protecției sociale, serviciilor de utilitate publică, energetic, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor, gospodăririi apelor, doar pentru situații excepționale care țin de menținerea serviciilor publice sau operaționale.

Atenție, pentru cetățenii aflați în una din cele două situații de mai sus părăsirea zonei de carantină este permisă doar după obținerea unei aprobări de la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenție Buzău, ca urmare a solicitării angajatorului.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *