Polițiștii râmniceni au confiscat peste 165 kg tutun mărunțit, 11.000 de tuburi țigarete și două aparate pentru umplut tuburi. Mai mulți tineri sunt cercetați pentru deținere și comercializare de țigarete în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

În ziua de 27 aprilie, polițiștii Biroului de Investigare a Criminalității Economice de la Poliția municipiului Râmnicu Sărat au identificat principalii bănuiți de săvârșirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false. Polițiștii au stabilit că bănuiți de comiterea faptei sunt trei tineri cu vâste cuprinse între 19 și 28 de ani, din București, Ilfov, respectiv Călărași.

Fapta a fost constatată la data de 15 aprilie a.c., când echipajul de poliţie care acţiona în serviciul de patrulare pe raza municipiului Râmnicu Sărat a observat două autoturisme care, după ce au predat mai multe colete unui curier, au demarat în viteză la vederea polițiștilor.

Din investigații a reieșit că cei trei bănuiți ar fi plasat oferte de vânzare pe o platformă online de anunțuri.  După ce ar fi fost contactați de cumpărători din mai multe județe ale țării, s-ar fi deplasat pe raza municipiului Râmnicu Sărat, loc ales pentru expedierea produsulelor către adresele cumpărătorilor, ulterior plasării coletelor către curier bănuiții revenind în localitățile de domiciliu.

Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 91 de colete ce conțin în total cantitatea de 165,7 kg tutun mărunțit, 11.000 tuburi țigarete și două aparate pentru umplut tuburi.

Față de cei trei tineri a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, faptă  prevăzută și pedepsită de art. 452 , alin. 1 lit. “h” din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

  Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *