Plafonarea prețurilor la raft – dacă noi, statul, impunem doar o plafonare creăm două efecte negative, încurajăm piața neagră și dispar de pe piață cei mai slabi producători. Noi, ca și stat, nu avem dreptul să-i vulnerabilizăm pe aceștia

a spus Oros la Digi24

Plafonarea prețurilor pe durata stării de urgență ar putea avea efecte negative atât asupra consumatorilor, cât și asupra producătorilor, spune Adrian Oros. Acesta a declarat că prețurile au crescut când și cererea a fost mare, iar oamenii panicați și-au facut stocuri de alimente, dar momentat la multe produse prețurile și-au revenit la normal.

Președintele Consiliului Concurenței, a declarat pentru Digi24 că nu sunt creșteri mari și uniforme în ceea ce privește alimentele, dar cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la produsele medicale și sanitare.

Se soldează cu amenzi foarte mari, 10 % din cifra totală a vânzărilor. Există o investigație în curs asupra unor companii care au crescut în mod nejustificat prețurile la echipamente și materiale sanitare. Aceste investigații sunt de durată, dar noi încercăm să luăm măsuri acum”, a mai spus Bogdan Chirițoiu.

Sursa DIGI24

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *