Luni, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, a fost transferat cu un elicopter la Institutul „Matei Balș”. În vârstă de 90 de ani, acesta suferă de o pneunomoie medie-severă pe fondul Covid-19.

Începând de astăzi, 21 aprilie, DSP Suceava va desfășura o anchetă epidemiologică la mânăstirea „Sfântul Ioan”.

El s-a născut la data de 25 august 1929 în localitatea Greabănu, din județul Buzău. Studiile medii le-a efectuat la liceul din Râmnicu Sărat şi la Seminarul monahal din Mănăstirea Neamţ. A urmat studiile superioare la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti, iar apoi a efectuat studii de specializare la Universitatea din Koln.

A fost ales arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor la data de 24 ianuarie 1991.

Între timp, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriahiei, a transmis pentru Ager Press

,,Dincolo de ceea ce ştim deja cu toţii, toate informaţiile despre starea de sănătate a IPS Pimen pot fi oferite exclusiv de medicii care îl îngrijesc la Spitalul ‘Matei Balş’ şi cărora le mulţumim. Ştim în acest moment că are o pneumonie medie-severă, că are o simptomatologie clară de contaminare cu COVID şi că vârsta sa îl vulnerabilizează. Astăzi (n.r. – marţi), DSP Suceava va efectua ancheta epidemiologică la Mănăstirea ‘Sfântul Ioan’ din oraşul Suceava, unde îşi are sediul Arhiepiscopia. Până în acest moment toţi cei de acolo sunt bine, inclusiv cei ce au slujit la Înviere alături de arhiepiscop. Informaţiile despre evoluţia situaţiei le vom afla toţi exclusiv de la medici/ Grupul pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat pentru AGERPRES Vasile Bănescu.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *