Sute de buzoieni s-au prins, vineri, în Hora Unirii cu ocazia manifestărilor organizate la Muzeul Judeţean pentru a cinsti Ziua Unirii Principatelor Române, după ce domnitorul Alexandru Ioan Cuza, interpretat de actorul Vlad Trifaş, a venit în mijlocul spectatorilor călare pe un cal alb.

Acţiunile dedicate Zilei de 24 ianuarie, au început la Muzeul Judeţean cu prezentarea steagurilor de luptă ale structurilor subordonate Diviziei 2 Infanterie, o paradă de costume purtate de jandarmi la mijlocul secolului al XIX-lea şi au continuat cu o reconstituire istorică a delegaţiei conduse de Alexandru Ioan Cuza în anul 1859, după care buzoienii s-au prins în Hora Unirii.

Acţiunile dedicate Zilei de 24 ianuarie au fost organizate de Consiliul Judeţean Buzău, împreună cu Muzeul Judeţean, Teatrul George Ciprian şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ‘Getica’ şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi. 

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *