Side view of calling woman

În prezent, smartphone-urile au devenit o parte integrantă a vieții oamenilor. Pe lângă faptul că te ajută să rezolvi multiple probleme și îți ușurează sarcinile personale ori de serviciu, un telefon modern face lucrurile mai interesante și te relaxează.

Ca în cazul oricărui alt dispozitiv, o utilizare necorespunzătoare poate determina apariția unor defecțiuni, iar durata de viață a mobilului va scădea drastic. De aceea, este indicat să ai cât mai multă grijă de gadgetul tău pentru a te bucura de performanțele lui cât mai mult timp.

Iată ce ai de făcut pentru a-ți păstra telefonul în stare perfectă:

1. Protejează-l de eventuale lovituri

Primul lucru pe care trebuie să îl faci după achiziționarea unui telefon de ultimă generație, așa cum este iPhone 11, este să îl dotezi cu accesoriile corespunzătoare.

În primul rând, trebuie să te îndrepți spre husele recomandate pentru iPhone 11, care îl vor proteja de lovituri și zgârieturi, deoarece inevitabil îl vei scăpa la un moment dat pe jos. În plus, poți opta și pentru carcasele care sunt rezistente la apă, în cazul în care există riscul ca telefonul să intre în contact cu lichide.

Protecția ecranului este la fel de importantă, deoarece, în cazul în care îl spargi, înlocuirea acestuia poate fi destul de costisitoare, așa că montează și o folie de sticlă pe smartphone-ul tău.

2. Curăță-l regulat

Ecranul telefonului tău poate fi un magnet pentru microbi și bacterii, de aceea este crucial să îl menții cât mai curat, deoarece, în caz contrar, la contactul cu pielea sensibilă a feței pot apărea iritații și chiar acnee. În plus, în condițiile actuale, determinate de pandemia de coronavirus, specialiștii recomandă dezinfectarea dispozitivului, deoarece virușii pot supraviețui zile întregi pe diferite suprafețe.

Cele mai eficiente sunt șervețelele umede, dar poți folosi și un spray cu 70% alcool, iar cârpa cu care îl ștergi trebuie să fie una moale, pentru a nu risca să zgârii ecranul.

3. Încarcă-l corect

Bateriile telefoanelor inteligente încep să își piardă din capacitate după aproximativ 500 de cicluri de încărcare, dar această degradare poate surveni mult mai devreme dacă nu îl încarci într-un mod corespunzător, așa cum recomandă producătorul. Nu trebuie să îl conectezi la o sursă de alimentare dacă încă mai are baterie, dar nici să aștepți să se descarce în totalitate. Cel mai bun moment este atunci când mai are disponibil doar 15%.

În plus, trebuie să folosești numai accesorii originale pentru încărcare, deoarece variantele ieftine și de slabă calitate vor putea produce defecțiuni telefonului. De asemenea, este bine să eviți să îți conectezi mobilul la sursa de alimentare electrică a mașinii înainte să pornești motorul, deoarece fluxul puternic de electricitate produs la pornire poate avea efecte negative.

Iată că nu este atât de complicat să urmezi câteva reguli necesare pentru a te bucura o perioadă cât mai îndelungată de telefonul tău, în care poate ai investit o sumă destul de mare sau conține date importante, pe care le-ai putea pierde în eventualitatea unei defecțiuni. Respectând aceste sfaturi, smartphone-ul tău va arăta ca nou și va fi la fel de performant ca la început.

Sursa foto: storyblocks.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *