În data de 28 octombrie a.c., polițiștii de la transporturi, împreună cu jandarmi, polițiști locali și reprezentanți CFR au acționat pentru siguranța transporturilor și a călătorilor, pe linia limitării efectelor pandemiei Covid-19.

Acțiunea s-a desfășurat la nivel național, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi.

Echipele de control constituite la nivelul județului Buzău au efectuat verificări în intervalul 07.00-24.00 în trenurile de călători și stațiile de cale ferată, acționând pentru păstrarea măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor.

În cadrul acțiunii, polițiștii de la Biroul Poliție Transport Buzău împreună cu jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai CFR au efectuat verificări în peste 30 de trenuri de călători și au verificat 5 stații de cale ferată.  

De asemenea, au consiliat peste 60 de persoane cu privire la respectarea normelor generale de protecție sanitară.

În urma neregulior constatate au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (18), pentru încălcarea prevederilor HG 203/1994 pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române (6) și pentru abateri la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice (3), dar și pentru nereguli prevăzute de alte acte normative (4).

Totalul sancțiunilor contravenționale este de 6700 lei, acțiuni similare vor fi desfășurate cu periodicitate.

  • În contextul verificărilor efectuate într-un tren care circula pe relaţia București Nord – Buzău, poliţiştii au depistat o femeie în vârstă de 43 de ani din municipiul București, care a utilizat fără drept mai multe tichete gratuite acordate în baza legii 44/1994 privind veteranii de război, precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război, în baza cărora a călătorit pe relația București Nord – Buzău. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *