În data de 24 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de poliție rurală Merei, împreună cu jandarmi, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de natură a prejudicia fondul forestier.
Au fost oprite în trafic și verificate aproximativ 80 de autovehicule, dintre care 7 care transportau material lemnos.
Au fost legitimate şi verificate în trafic 85 de persoane şi au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile pulice.
Astfel, în noaptea de 24/25 iulie a.c., a fost oprit în trafic pe raza localităţii Merei un autocamion ce transporta lemn de foc specia fag, condus de către un bărbat în vârstă de 41 de ani din Covasna.
În urma verificării documentelor, poliţiştii au stabilit faptul că avizul de însoțire a materialului lemnos prezenta anumite neconcordanțe comparativ cu lemnul transportat în fapt.
Astfel, bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 9000 de lei.
De asemenea, poliţiştii au confiscat în urma acţiunilor 5mc de material lemnos, care a fost predat ocolului silvic.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *