În cursul zilei de 07 aprilie a.c., poliţiştii au continuat desfăşurarea de acţiuni pentru impunerea respectării ordonanţelor militare, fiind desfăşurată o acţiuni cu efective mărite, atât în municipiul Buzău cât şi în localităţile Berca, Vernești, Cislău, Calvini, Mărăcineni, Beceni şi zona Merei.


Astfel, aproximativ 180 de efective ale poliției, jandarmeriei, sprijiniți de polițiști locali și de militari au acționat în vederea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, precum și a celor referitoare la circulația persoanelor.

Au fost controlate în trafic aproximativ 500 de autovehicule și legitimate peste 1900 de persoane.
Peste 470 dintre persoanele aflate în autoizolare la domiciliu au fost controlate de polițiști.
De asemenea, polițiștii au acționat pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite, context în care au fost controlate 20 de societăți comerciale.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 111 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora depășind 192.000 lei.
Au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare (95), pentru nerespectarea regulilor privind circulația rutieră (11), pentru abateri la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială(2), dar și pentru alte abateri.

De asemenea, în aceeaşi zi, polițiștii au acționat pentru verificarea legalităţii transportului de persoane și pentru monitorizarea modului de aplicare a prevederilor ordonanțelor militare în mijloacele de transport în comun.
În cazul unui transportator a fost aplicată sancţiune la HG 69/2012 privind condiţiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier.
Pe raza județului Buzău, echipaje mixte de polițiști, jandarmi, militari, polițiști locali acționează permanent pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID 19, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.
Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *