În ziua de 12 mai a.c. polițiștii buzoieni au reținut un tânăr de 19 ani din municipiul Buzău, bănuit de săvârșirea mai multor furturi din societăți comerciale, prins în flagrant după săvârșirea unei fapte în noaptea precedentă.

În noaptea de 11/12 mai a.c., poliţiştii de ordine publică din municipiul Buzău au fost sesizați de doi buzoieni, de 21, respectiv 32 de ani, despre faptul că au observat un tânăr care încerca să pătrundă într-o societate comercială. Patrula de ordine şi siguranţă publică s-a deplasat la faţa locului unde a fosti dentificat bănuitul – un tânăr de 19 ani din municipiul Buzău. În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul a încercat să pătrundă prin forţare asistemelor de închidere într-o societate comercială din municipiu. Din cercetări a reieșit că tânărul ar fi săvârșit fapte similare în nopțile de 09/10,respectiv 10/11 mai a.c., când ar fi sustras din alte șase societăți comerciale amplasate într-o piață agroalimentară de pe raza municipiului Buzău mai multe bunuri și sume de bani. Părțile vătămate au estimat prejudiciul la 1500 lei.

Față de tânăr polițiștii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore subaspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și urmează a fi prezentat unității deparchet cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Costeşti au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza comunei Țintești, la un bărbat în vârstă de 41 de ani, bănuit de comiterea unui furt din locuinţă.

Fapta a fost comisă în perioada 20 aprilie-09 mai a.c., prejudiciul fiind estimat decătre proprietară – o femeie de 58 de ani din București, la peste 10.000 lei. Din cercetări a reieşit faptul că bănuitul ar fi intrat într-o anexă a locuinţei şi ar fi sustras mai multe bunuri –articole electronice și electrocasnice, unelte de gospodărie. Polițiștii au recuperat prejudiciul în procent de 80% și l-au restituit păgubitei.

Ca urmare a probatoriului administrat, față de bănuit a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, bănuitulfiind reţinut pentru o perioadă de 24 de ore. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale abărbatului

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *