Al doilea deces este un bărbat în vârstă de 74 de ani care era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Dr. Victor Babeş – București, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Numărul total al infecțiilor cu coronavirus în România a urcat la 433, fiind anunțate astăzi 66  de cazuri noi. 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).

Autoritățile anunță că încă un român a decedat în Italia din cauza coronavirusului, urcând astfel bilanțul tuturor românilor care au murit în străinătate la opt (șapte în Italia și unul în Franța). 43 de români sunt confirmați cu coronavirus în străinătate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Autoritățile au anunțat în această dimineață primul deces provocat de coronavirus pe teritoriul României, la Craiova.

Conform comunicatului oficial al Grupului de Comunicare Strategică, este vorba despre un bărbat de 67 de ani, confirmat cu coronavirus pe 18 martie la Spitalul din Filiași, care suferea de cancer în stadiu terminal.

Sâmbătă 21 martie ↓

Autoritățile anunță că au fost înregistrate alte 59 de infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore.

Dintre cele 367 de persoane infectate până acum, 52 s-au vindecat și au fost externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Reamintim, Grupul de Comunicare Strategică publică un singur buletin oficial pe zi, la ora 13.

Infografie și statistici despre coronavirus, oferite de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului:

Citește mai mult pe biziday.ro .

Articol inițial

A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României.

Este vorba de  pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18 martie la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.
Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). 

Sursă: euractiv.ro/biziday.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *